Kiili vallavanem: õpilaste arv suureneb

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili vallavalitsus
Kiili vallavalitsus Foto: Toomas Huik

Kiili vallavanema Valeri Kuke sõnul kasvab kooli tulevate laste arv, mistõttu pole mõtet rääkida gümnaasiumiosa sulgemisest.

Kukk sõnas, et lihtsalt numbreid vaadates võib Harju maavalitsusel isegi õigus olla, kuid vaadelda tuleks ka demograafilist olukorda.

«See aasta võtsime kooli neli paralleeli, järgmisel aastal samuti, eelmisel aastal kolm ja aasta varem ka kolm,» loetles ta. «Umbes pooled põhikooli lõpetanud tulevad gümnaasiumisse, mis tähendaks sadat õpilast.»

Kuke sõnul on laste arv kasvanud, sest buumiaastatel ehitati nende piirkonda palju maju ja sinna kolisid noored inimesed, kelle lapsed hakkavadki nüüd haridust saama.

«Vald kasvas 40 protsenti,» sõnas ta.

Kukk rõhutas ka, et kuigi maavalitsus on enda ettepaneku teinud, ei tähenda see, et niimoodi kohe läheb, sest laual on arvamused ja tulen arutada.

«Arvesse tuleb võtta palju faktoreid ja leida valla jaoks parim otsus - kui ministeeriumist muidugi tuleb käsk, siis pole midagi arutada,» nentis Kukk.

Harju maavanema Ülle Rajasalu juhtimisel moodustatud koolivõrgu korrastamise töörühm soovitab Harjumaale alles jätta kümme gümnaasiumi, mis tähendaks kümne gümnaasiumi kadumist.

Töörühma analüüsi tulemusena jääks koolivõrgu korrastamise töörühma ettepanekul Harjumaale kümme gümnaasiumi: Keila kool, Maardu gümnaasium, Viimsi keskkool, Kose gümnaasium, Saue gümnaasium, Jüri gümnaasium, Saku gümnaasium, Kuusalu keskkool, Tabasalu ühisgümnaasium ja Paldiski gümnaasium.

Joone alla jääksid seega Kehra gümnaasium, Loksa gümnaasium, Loo keskkool, Kiili gümnaasium, Turba gümnaasium, Kolga keskkool, Kallavere keskkool, Paldiski vene gümnaasium, Keila-Joa sanatoorne internaatkool ja Keila ühisgümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles