Lootsmann: see teema pole maavanema pädevus

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann
Värner Lootsmann Foto: Postimees/Scanpix

Loksa linnapea Värner Lootsmanni sõnul pole neil kunagi juttu olnud Loksa gümnaasiumi sulgemisest, mistõttu jääb Harju maavanema hinnang arusaamatuks.

Harju maavanema Ülle Rajasalu juhtimisel moodustatud koolivõrgu korrastamise töörühm soovitab Harjumaale alles jätta kümme gümnaasiumi, mis tähendaks kümne gümnaasiumi kadumist.

«Ei anna sellele teatele hinnangut, tegeleme küsimusega. Tundub, et tegemist oleks nagu haldusreformiga, et igaüks, kel soovi välja paista, tuleb enda ideega välja,» mõtiskles Lootsmann.

Lootsmanni hinnangul pole kooli püsimine või sulgemine üldse maavanema pädevus.

«Arusaamatu, et tullakse selle ideega välja «Terevisioonis», siis saadetakse pressiteade ja siis hakatakse selgitama,» nentis Lootsmann.

Tema sõnul pole Loksa gümnaasiumi sulgemise teema kordagi üles kerkinud, sest kaks kooli pandi niigi kokku, et oleks üks ja tugev.

Oma hinnang maavalitsuse teatele antakse järgmisel nädalal, sest Lootsmann kohtub enne õpilasesinduse ja hoolekoguga.

Töörühma analüüsi tulemusena jääks koolivõrgu korrastamise töörühma ettepanekul Harjumaale kümme gümnaasiumi: Keila kool, Maardu gümnaasium, Viimsi keskkool, Kose gümnaasium, Saue gümnaasium, Jüri gümnaasium, Saku gümnaasium, Kuusalu keskkool, Tabasalu ühisgümnaasium ja Paldiski gümnaasium.

Joone alla jääksid seega Kehra gümnaasium, Loksa gümnaasium, Loo keskkool, Kiili gümnaasium, Turba gümnaasium, Kolga keskkool, Kallavere keskkool, Paldiski vene gümnaasium, Keila-Joa sanatoorne internaatkool ja Keila ühisgümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles