Mupo õhtuseid trammis lärmajaid ei taltsuta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna piletikontrolör peatamas trammi..
Tallinna piletikontrolör peatamas trammi.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hilisõhtused trammisõitjad kurdavad, et pärast kella kümmet õhtul on trammides, eriti Kopli liinil, sageli sõitmas purjus seltskonnad, kes joovad ja lärmavad trammis.

Pärast kümmet ei pidavat mupo ehk munitsipaalpolitsei enam töötama ja seega tunnevad trammis lärmajad end kindlalt, vahendab Reporter.ee.

Tallinna munitsipaalpolitseiameti juhataja Monica Rand ütles, et asi võib tõesti olla selles, et õhtusel ajal trammides toimuvat eriti ei jälgita. «Pigem on õhtupoole bussiliinidel need kontrollid tihedamad,» märkis ta.

Väide, et õhtuti tramme üldse ei kontrollita, ei vasta Ranna sõnul aga tõele. «Tegelikult see ei ole üldsegi mitte tõele vastav, sest meie patrullid on väljas 24/7 ja kui on vajadus pärast kella kümmet kontrollida ühistranspordi, siis seda tehakse,» kinnitas ta.

Teenusepakkuja sõnul pole olukord trammides aga sugugi hull. «Ega seda nüüd päris üldistada ei saa. Eks neid juhtumeid on ja mis meie teha saame, on see, et kui selline asi juhtub ja trammijuht teada saab, siis sellest teatatakse politseile,» rääkis Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise trammiliikluse osakonna juhataja Vahur Kaldas.

Monica Rand ütles, et mupo taotleb seda, et inimesed alluks nende käskudele ja keeldudele ning kuulaksid piletikontrolöre, kui need teevad märkuse alkoholi tarvitamise kohta. «Tegelikult alkoholijoobes inimesele ei tohi kohapeal protokolli teha, selleks on vaja kutsuda riigipolitsei, et viia ta kainenema või saata ära koju,» rääkis ta.

«Reporteri» kaamerate ette sattus ligi tunniajase õhtuse trammisõidu jooksul vaid üks lahtist õllepudelit käes hoidnud mees, kes saatemeeskonda märgates kiiresti väljus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles