Laupäeval avatakse Tallinna jõuluturg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniline jõuluturg Raekoja platsil.
Traditsiooniline jõuluturg Raekoja platsil. Foto: Peeter Langovits

Eeloleval laupäeval kell 10 hommikul avatakse Raekoja platsil Tallinna jõuluturg 2011.

Tallinna kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on Raekoja platsil avataval jõuluturul müüjate kasutuses ruumikad müügimajad, püstitatud on lava nädalavahetustel toimuvaks kultuuriprogrammiks ning hubases majakeses ootab lapsi jõulumees.

Raekoja platsi jõuluturu korraldaja OÜ 5+ Capital esindaja Diana Harusoo kinnitas, et ka sel aastal jätkatakse üldkujundusega, mis pälvis eelmisel aastal rohkelt kiitust nii turu külastajate kui müüjate poolt. «Oleme läbi mõelnud müügimajakeste võimalikult soodsama paigutuse ning kandnud hoolt selle eest, et müügikohtade vahele jääks piisavalt ruumi turu külastajatele,» lisas Harusoo.

Ta lisas, et jõuluturg pole kunagi olnud vaid kauplemise koht, oluline on ka kultuurielamus, mis algab jõuluvanast, turu ühtsest kujundusest ning nädalalõppudel pakutavast kirevast kontsertkavast. Kontsertprogrammides  astuvad üles VAT teatri näitlejad ning kümned koorid ja tantsutrupid.

Jõuluturu kultuuriprogramm algab 26.novembril Luteri stuudio kammerkoori kontserdiga, ent tõelise jõuluaja saabumist tähistab esimese advendiküünla süütamine pühapäeval 27. novembril kell 14 Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Tallinna praosti Jaan Tammsalu poolt. Pidulikul üritusel laulavad Tallinna praostkonna Jaani, Kaarli, Püha Vaimu, Peeteli, Toomkoguduse, Nõmme Rahu, Viimsi ja Saksa koguduste koorid.

Koos advendiküünlaga läitub Harjumaalt Kuusalu vallast Hirvli külast toodud 24 meetri kõrgusel kuusehiiglasel 80 LED lambiketti 9600 tulukesega ning 15 komplekti lumepallvalgusteid kokku 300 valguspunktiga. Advendiküünlaid süüdatakse kuni jõuludeni igal pühapäeval samal ajal.
Neljapäeval, 22. detsembril tähistatakse jõuluturul talve algust, laupäeval, 24. detsembril kuulutab linnapea välja jõulurahu.

Aastavahetuse järgsetel turupäevadel pakuvad kultuurilist külakosti erinevad rahvusseltsid. Jõuluturg 2011 on avatud iga päev 10 - 19 kuni 8. jaanuarini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles