Vene Muuseumi nõukokku pääses Larissa Ušnitškova

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene muuseumi hoone on seni kehvas olukorras.
Vene muuseumi hoone on seni kehvas olukorras. Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Sihtasutuse Vene Muuseum nõukogu valis teises voorus sõelale jäänud seitsme kandidaadi seast juhatuse liikmeks arhitekti ja arhitektuuriloolase Larissa Ušnitškova.

SA Vene Muuseum nõukogu esimehe ja abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul olid kõik teise vooru pääsenud kandidaadid tugevad, ent otsustavaks said Ušnitškova laialdased teadmised erinevates kultuurivaldkondades, tema pikaajaline loominguline tegevus, töökogemus avalikus sektoris Narva-Jõesuu linna arhitektina ning orienteerumine kodu- ja välismaa arhiivides, teatas Raepress.

«Ušnitškoval on tihedad sidemed nii eesti kui vene kultuuriinimestega, muuhulgas on ta tegutsenud giidina ja viinud läbi ekskursioone Tallinna vanalinnas,» märkis Kõlvart. Sihtasutuses jääb Ušnitškova ülesandeks tegelemine sihtasutuse operatiivse ja strateegilise juhtimisega ning vastutus sihtasutustele põhikirjaga pandud ülesannete täitmise eest.

Larissa Ušnitškova on lõpetanud Peterburi Riikliku Arhitektuuriülikooli diplomitööga «Kaasaegne kunstimuuseum Tallinna». Pärast kõrgkooli lõpetamist töötas Ušnitškova Eesti Maaehitusprojektis ning lektorina Rakenduskunstide Erakoolis. Kuni oma firma Annoprojekt OÜ arhitektuuribüroo asutamiseni 2003. aastal, tegutses Ušnitškova arhitektina büroodes AS Tondi Üks, AS Humana Projekt ning Pikoprojekt OÜ. Viimastel aastatel tegeles Ušnitškova Narva-Jõesuu õigeusu kiriku taastamiseks vajaliku uurimusega.

Larissa Ušnitškova valdab emakeelena vene ja heal tasemel eesti keelt. Ta ei kuulu ühtegi erakonda. Sihtasutuse Vene Muuseum nõukogu välja kuulutatud konkursile juhatuse liikme leidmiseks laekus kakskümmend sooviavaldust, millest motivatsioonikirjade ning CVde alusel valiti teise vooru seitse kandidaati.

SA Tallinna Vene Muuseum on eraõiguslik juriidiline isik, kelle tegevuse põhieesmärgiks on uurida ja tutvustada Eesti vene kultuuri, luua tingimused kultuuriväärtuste taastamiseks, hoidmiseks, kogumiseks, uurimiseks ja säilitamiseks ning võimaldada neid vahendada üldsusele teaduslikel, hariduslikel ja meelelahutuslikel eesmärkidel, korraldada kultuuriüritusi oma majandustegevuse, investeeringute ja ettevõtluse kaasamise ning toetuste ja annetuste kaudu. Põhieesmärgi elluviimiseks on sihtasutuse ülesandeks koguda, säilitada, uurida, eksponeerida ja tutvustada Eesti vene kultuuriga seotud kultuuriväärtusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles