Kardetud ummikud Peterburi teel jäid tulemata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Peterburi tee alguses on teetööde tõttu tänasest lahti vaid üks sõidurada kummaski suunas, ei põhjustanud kitsendused kardetud ummikuid.


Kesklinna poolt sõites keerab Tartu maanteelt vasakule Peterburi teele vaid üks sõidurada ning ennelõunasel ajal kulub seal pisut rohkem aega kui tavaliselt. Õhtusel tippajal, kui võiks karta kõige halvemat, aeglustub autodevool vaid veidi pärast kella viit ning sedagi vaid mööda Tartu maanteed linna sisenevate ja siis Peterburi teele pööravate autode tõttu.

Kella kuue paiku on aga nii Peterburi tee algus kui Tartu maantee sealsamas lähedal tunduvalt tühjemad ja paremini sõidetavad kui tavalisel õhtul. Enne Peterburi tee remondiga alustamist hoiatas linnavalitsus autojuhte aegsasti eesseisvatest kitsendustest ning soovitas ka alternatiivseid marsruute.

Autojuhtidel palutakse liikluse osalise sulgemise ajal sõita Peterburi teel Nehatu juurest Tallinna ringteele või Laagna teele. Vajadusel saab sõita ka Suur-Sõjamäe tänaval, kuhu tuleks pöörata hiljemalt Smuuli teelt.

Remonditava Peterburi tee lõigu asemel on võimalik sõita ka mööda Majaka tänavat ning äsja avatud Pallasti tänavat, kuid viimasel varitsevad tähelepanematut sõidukijuhti tänava kapitaalremondi käigus rajatud asfaldist künnised, mille juurde pole veel hoiatavaid märke paigaldatud. Selleks manöövriks polnud aga vähemalt esmaspäeva õhtul mingit vajadust, sest remonditava teelõigu linna siseneval suunal liiklus oluliselt ei aeglustunud.

Seoses Ülemiste ristmiku rekonstrueerimistöödega on alates 20. novembrist kuni tuleva aasta maikuuni Peterburi tee lõigul Tartu maanteest kuni Majaka tänavani liiklusele avatud kummaski suunas ainult üks sõidurada. Transpordiamet hoiatab, et vähemalt esialgu võib seal ka ühissõidukitel tekkida raskusi sõiduplaanist kinnipidamisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles