Linna lasteaiajuhte õpetatakse kriisiga toime tulema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss Foto: Priit Simson

Tallinna haridusamet korraldab lähiajal lasteaiajuhtidele infopäeva, kus neid nõustatakse kriisiolukordadega seonduvates küsimustes.

Muuhulgas juhendatakse, kuidas sellistes olukordades õpetajate ja lapsevanematega tegeleda ja töötada välja lasteasutuse kriisiplaan, teatas ameti pressiesindaja. Ettekande teeb kriisipsühholoog. Haridusamet soovib, et infopäeva tulemusel alustaksid lasteasutused hädaolukorra lahendamise plaani väljatöötamisega.

Möödunud nädalal lasteaias Laagna Rukkilill juhtunud õnnetuse järel moodustatud haridusameti kriisikomisjon tuvastas neljapäeval tehtud ülevaatuse käigus, et katkiseid raudkonstruktsioone oli kokku neljas Tallinna lasteaias. Kontrolli hetkeks olid paljud lasteaiad ohtlikuna näivad atraktsioonid piiranud ning lapsed nende juurde ei pääsenud.

Lasteaedade mänguväljakute riskianalüüsid, mis peavad valmis olema 1. jaanuariks 2012, on koostatud 85 lasteasutusel, ülejäänutel on need koostamisel.

Haridusameti kriisikomisjoni ettepanekul vaatavad lasteaiad veel kord üle ka juba valmis olevad analüüsid ning hindavad ohutegureid veelgi kriitilisemalt. Hinnata tuleb muuhulgas näiteks atraktsioonide eakohast kasutust, uuendada vajadusel ronimisvahendite, kiikede jt atraktsioonide alune pinnakate (liiv, multš, matid).

Lisaks mänguväljakutele hinnatakse ka muid võimalikke ohuallikaid ning vajadusel tuleb need kõrvaldada.

Kuna ei haridusametil ega lasteaia direktoritel ole pädevust mänguväljakutele eksperthinnangu andmiseks, tellib haridusamet selle terviseameti Põhja talituselt. Eksperthinnangu saabumiseni otsustab iga lasteaed, kuidas laste turvalisus parimal viisil tagada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles