Tallink City loobus Lasnamäele uhke suusamäe püstitamisest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink City.
Tallink City. Foto: Repro

Viis aastat tagasi teatas Tallinki investeerimisfirma Infortar suursugusest plaanist rajada Lasnamäele meelelahutus- ja kaubanduskeskus, mille tõmbenumbriks pidi kujunema Põhjamaades ainulaadne katuse all olev suusamägi. Nüüd on firma suusamäest loobunud, kuid jätkab keskuse rajamisega.



Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt selgitas, et 2007. aastal peeti läbirääkimisi kolme investoriga, kes olid huvitatud Tallink City arendamisest. Kuid masu tegi oma töö ja praegu pole silmapiiril ühtegi investorit.

Sellele vaatamata otsustasid Infortari juhid projektiga edasi minna, loobuti vaid suurejoonelisest suusamäest. Samal ajal jätkub välismaiste strateegiliste investorite otsimine. «Tegime mitu analüüsi ning kui investorit ei ole, siis üksinda me suusamäge tegema hakata ka ei julge,» tõdes Hanschmidt.

Infortari ehitusdirektori Jaanus Sula sõnul lähevad järgmisel nädalal Tallinna linnaplaneerimise ametisse kõik Tallink Cityga seotud materjalid. Siis peab ka selguma, kas saab jätkata endise detailplaneeringuga või tuleb algatada uus. Esimesel juhul võiks planeeringu kehtestamiseni jõuda 2012. aasta sügisel, teisel juhul nihkub see kolme-nelja kuu võrra edasi.

«Me olemegi nüüd harjunud raskemates tingimustes töötama ning võtsime endale eesmärgi, et teeme detailplaneeringu ilma investoriteta siiski ära,» ütles Hanschmidt. Kui Tallink City esimese suurejoonelise eskiisi koostasid Soome arhitektid, siis praeguse variandi on teinud Eesti firma EA Reng arhitektid.

«Võrreldes esialgsega on planeering kõvasti muutunud,» tõdes Hanschmidt. «Kandev idee on aga ikka see, et kujuneb meelelahutus- ja kaubanduskeskus, mille keskel hakkab kulgema avar jalakäijate tänav.»

Sula selgitas, et sisetänav on 28–30 meetri laiune ning ülevalt kaetud poolläbipaistva katusega, mis kaitseb külastajaid vihma ja lume eest. Ühele poole sisetänavat jäävad poed ja meelelahutust pakkuv osa. Milline meelelahutus keskusesse tuleb, ei ole praegu veel päris selge.

Teisele poole tänavat on kavandatud suuremad pinnad, mida saab välja ehitada vastavalt tulevaste rentnike soovidele. Sinna rajatakse ka mitme väljakuga tennisehall.

Jalakäijate tänava äärde tuleb veel väljak, mida saab kasutada turgude ja laatade korraldamiseks  ning muudeks ettevõtmisteks. Hanschmidt mainis, et Mustakivi tee äärde on kerkinud juba mitu kaubanduskeskust ning Tallink City täiendaks seda kooslust, samas teravneks ka konkurents.

Kui esialgses variandis oli Tallink Citysse kavandatud hotellid, siis praeguse plaani järgi jäävad need ära. Hanschmidti sõnul ei ole Tallinnas, eriti aga Lasnamäel nende järele piisavat nõudlust.

Tulevase Tallink City planeeringuala Mustakivi tee, Osmussaare tee ja Punase tänava vahel on umbes 12 hektari suurune.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles