Pajula: saatuslikku mänguväljakut oli äsja kontrollitud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaed
Laagna Rukkilille lasteaed Foto: Priit Simson

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula kinnitas, et eilse traagilise õnnetuse paigaks olnud Laagna Rukkilille lasteaeda oli hiljuti kontrollitud. Tänane kiirkontroll näitas, et 99 protsenti linna lasteaedade mänguväljakutest on korras ja ohutud.

Pajula kinnitas, et eilse traagilise õnnetuse asukohaks olnud Laagna Rukkilille lasteaias oli 3. oktoobril tehtud tervisekontroll, mille raames kontrolliti ka väliseid mänguväljakuid. «Selle kohta on olemas tervisekaitse akt, olulisi puudusi ei ole esile toodud.»

«Eilse puhul oli tegemist erakordse juhtumiga ja kindlasti ei oska täna keegi vastata küsimustele, mille üle on palju spekuleeritud – alates sellest, kui pikalt laps rippus. Mina soovitaks ära oodata juurdluse lõpu, pärast seda saame vastuse, mis tegelikult toimus,» ütles Pajula.

Pajula lisas, et kontrollis järgi ka selle, mis sai kevadisest lapsevanema pöördumisest haridusametile, kus osutati tähelepanu õues olevatele lagunenud ronimisvahenditele. Haridusameti vastava lasteaia kuraator soovitas tal vestelda sellest lasteaia juhatajaga. «Kuraator helistas kohe lasteaia juhatajale, see puudus on likvideeritud, kusjuure kirja kirjutanud inimene oli pärast kontaktis lasteaia juhatajaga,» kinnitas Pajula.

Ka lapsevanem kinnitas Postimehele, et äärmiselt kehvas korras suur liumägi koos koos puidust katkiste ronimispuudega likvideeriti üsna pea pärast haridusameti poole pöördumist. Lapsevanemat häiris, et ta ei kuulnud siis ametilt kohe selget seisukohavõttu.

99 protsenti mänguväljakutest on ohutud

Pajula kinnitas, et tänane haridusameti kontroll näitas, et enamikus lasteaedades on kõik nõukogudeaegsed turnimisredelid korras, pulki puudu ei ole. Koos Rukkilille lasteaiaga tuvastati veel vaid kaks lasteaeda, kus mõnel atraktsioonil oli üks pulk puudu, need olid ka piiratud ja lastele mängimiseks keelatud.

«Seega 99 protsenti mänguväljakutest on ohutud. Küll jah, need on ehk veidi kõverad või värv maas, kuid lasteaiad ei ole neist valmis loobuma, sest lastele meeldib neil ronida,» sõnas Pajula.

«Kõik räägivad, et nõukogude aegsed konstruktsioonid, redelid on ohtlikud, aga tegelikult meil puudub standard. Kõigil uutel atraktsioonidel, mänguasjadel on olemas ohutussertifikaadid, siis need on sel ajal ehitatud,» lausus haridusameti juht.

Ta lisas, et pigem on probleeme mõnede umbes 1990-ndate algul ehitatud puidust atraktsioonidega, kus liumäe klaasplastist renn on ära kulunud. «Need olid suletud ja rennid ära võetud, et korda teha,» kinnitas Pajula. «Igal juhul oli tänane pilt mänguväljakutele rahustav.»

«Võin öelda, et lapsevanemad, kes täna viivad lapsi lasteaedadesse, ei pea muretsema sealsete mänguväljakute pärast,» kinnitas Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles