Savisaar lubab järgmise aasta eelarvest lasteaedadele rohkem raha

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar.
Linnapea Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas, et järgmise aasta eelarves on lasteaedadele tänavusest rohkem raha ette nähtud ning lähtuvalt tänasest mänguväljakute analüüsist võidakse vajadusel veelgi muudatusi teha. Täpseid summasid ta aga ei maininud.

Tallinna linnavalitsus avaldas rängas õnnetuses hukkunud lapse omastele sügavat kaastunnet. «Moodustasime haridusameti juurde kriisikomisjoni. Täna vaadatakse üle kõikide Tallinna lasteaedade mänguväljakute olukord ning koostatakse vastav analüüs, mille alusel töötatakse välja edasine tegevuskava. Keskendutakse eelkõige vanadele raudkonstruktsioonidele, samuti jälgitakse uute mänguväljakute ohutust,» sõnas linnapea Edgar Savisaar.

«Mina olen seisukohal, et katkised ja lagunenud nõukaaegsed metallkonstruktsioonid tuleks jala pealt maha lõigata ja eemaldada,» ütles linnapea. «Ootame ära mänguväljakute olukorra analüüsi tulemused ning lähtudes sellest tehakse vajadusel ka muudatused 2012. aasta eelarve projekti.»

Savisaar kinnitas, et investeeringuid lasteaedadesse suurendati viimase linna lisaeelarvega. «Ma loodan aga siiralt, et ka Eesti riik hakkaks lõpuks ometi lasteasutusesse panustama ning selleks pole vaja rohkem traagilisi õnnetusi Tallinnas ega mujal Eestis,» lisas linnapea.

«Järgmise aasta linnaeelarve arutelude käigus oli põhirõhk pandud uute rühmade avamisele, et luua eeskätt uusi sõimekohti. Kuid nii nagu igal aastal, nähakse ette ka vahendid jooksvateks remonttöödeks lasteaedades, mis sõltuvalt vajadusest võib olla ruumide remont või õueala koristamine, sõltuvalt konkreetse lasteaia vajadustest.»

Savisaar lubas, et järgmisel aastal on ka lasteaedade investeeringuteks minev summa suurem kui käesoleval aastal. «Näiteks toimub kahe lasteaia tervikremont (Kolde ja Vikerkaare), kavas on algatada projekteerimised 26. lasteaia renoveerimise juurdeehitusel ja alustatakse projektiga Läänemere gümnaasiumi algklasside maja taastamiseks lasteaiaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles