Eestis toimuvad juulis Tomski kultuuripäevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomski kultuur Tallinnas
Tomski kultuur Tallinnas Foto: TV3

Eestis toimuvad järgmise aasta juulis Venemaa Tomski oblasti kultuuripäevad, mille jooksul korraldatakse nii Tallinnas kui Kohtla-Järvel kontserte ja näituseid.

Kultuuripäevade projektijuht Toivo Keva ütles, et Tomski oblasti kultuuripäevad toimuvad Eestis 4.-7. juulini. Lisaks Tallinnale otsustati üritus korraldada tema sõnul ka Kohtla-Järvel, et sealsed mitte-eestlased saaksid osa oma rahva tegemistest, aga ka põhjusel, et näidata kultuuripäevadel osalejatele Eesti regioone.

Keva sõnul saabub selleks ajaks asekuberneri juhtimisel Eestisse 45-liikmeline Tomski oblasti delegatsioon, kuhu kuulub 40 ametliku liikme kõrval ka viis turisti. Tema kinnitusel tuleb kultuuripäevadele osalejaid ka Kasekülast (Berjozovka).

Kultuuripäevade raames on esialgu plaanis korraldada kolm näitust, mis annaks ülevaate Tomskist ja Tomski oblastist ning sealsetest eestlastest, ja mitmeid kontserte.

Ürituste ettevalmistamiseks viibib 2. jaanuarini Eestis Tomski oblasti kultuurijuht Andrei Kuzetškin, kes arutas teisipäeval Mustamäe linnaosavalitsuses võimalust korraldada tallinlastele üks tasuta kontsert Mustamäe välilaululaval.

Samuti kohtus kultuurijuht riigikogu liikme ja kunagise Tallinna abilinnapea Tatjana Muravjovaga, kellega arutati, kuidas viia Kasekülla eestlaste kohta senisest rohkem teavet. Sama küsimust arutati Keva sõnul ka kohtumisel rahvastikuministri büroos.

Keva kinnitusel on lisaks plaanis korraldada Kaseküla eesti koolis esseekonkurss esialgse pealkirjaga «Mida sa tead Eestist» ning anda võistluse kolmele-neljale parimale õpilasele võimalus tulla nädalaks või kaheks Eestisse laagrisse osa saama siinsest kultuurist ja keelest.

Kuzetškin ütles, et arutas teisipäevastel kohtumistel Eesti ametiisikutega ka eesti keele õpetaja saatmist Kaseküla kooli, kuna sealsed lapsed ilmutavad eesti keele vastu suurt huvi.

Kultuuripäevadest rääkides lisas ta, et Eestis need kindlasti toimuvad, kuigi ürituse ajakava ja formaat võivad majanduskriisi tingimustes veel muutuda.

Tänavu 10.-13. septembrini toimusid Eesti kultuuripäevad Tomskis, mille jooksul peeti konverents, avati represseeritute mälestuskivi ja anti mitu kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles