Pajula: lasteaedades pole kasvatajate nappust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkilille lasteaia hoov, kus täna hukkus 3-aastane poiss.
Rukkilille lasteaia hoov, kus täna hukkus 3-aastane poiss. Foto: Priit Simson

Tallinna haridusameti juht Andres Pajula ütles tänast kolmeaastase poisi surmaga lõppenud õnnetusjuhtumit kommenteerides, et Tallinna lasteaedades vastab töötajate arv normidele.

«Lasteaedade kasvatajaid on täpselt normi järgi nii palju kui neid peaks olema – kindlasti ma arvan, et neid võiks olla rohkem, aga see sõltub normidest. Ma ei ütleks seda, et rühmad on nüüd suured või väikesed, vaadelda tuleb kõiki asjaolusid ja jõuame ikka selle uurimise lõpptulemuseni,» rääkis Pajula «Aktuaalses kaameras».

«Selge on see, et meil tuleb sellest teha omad järeldused ja püüda olukorda paremaks teha,» ütles Pajula ja lisas, et lasteaedade ehitamise käigus püsti pandud raudkonstruktsioone, mille peal lapsed mängivad, on igas Tallinna lasteaias ja need tuleks juhtunu valguses üle vaadata.

«Võib-olla oleks tõesti õigem kriitilise pilguga üle vaadata kõik sel ajal ehitatud atraktsioonid,» ütles Pajula, kelle sõnul haridusamet mänguväljakuid kontrollimas ei käi, vaid nende korrashoiu eest vastutavad lasteaedade juhatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles