TV3: Mustamäe kirikuehituse rahastamine pole veel selge

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiili 9 krunt Mustamäel, kuhu tulevikus kerkib kirik.
Kiili 9 krunt Mustamäel, kuhu tulevikus kerkib kirik. Foto: Kaader TV3 videost

Luterlik kirik rõõmustab Mustamäele pühakoja ehitamise üle, kuid millal ja kelle raha eest loodav kirik valmis ehitatakse, pole kellelgi veel aimugi.

Praegu tegutseb Mustamäe 13 liikmeline kogudus linnaosavalitsuse maja keldris. Et noori juurde saada, tegutseb seal ka laste tantsuring ning on muudki tegevust, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Miks aga Tallinna veel üht kirikut vaja on? «Eestlasele on väga hingekohane see, et kirikuhoone peab olema – täpselt see torniga maja, millisena me oleme sajandeid harjunud seda oma elu kõrval nägema,» ütles EELK konsistooriumi avalike suhete spetsialist Arho Tuhkru.

Tuhkru rääkis, et raha pole kiriku ehitamise juures kõige tähtsam ja vajalik summa koguneb suuresti annetuste kaudu. «Kuhu on vaja, sinn tegelikult ka tuleb. Vanasti ei ehitatud kirikuid kahe-kolme aastaga ega ehitata ka nüüd,» lisas ta.

Kiriku asukohaks valiti aadressil Kiili tänav 9 korrusmajade vahel asuv haljasala, kus praegu kohalikud koertega jalutamas käivad ning linn on krundi kogudusele lubanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles