Inglise kolledž saab riigilt 767 000 eurot

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Inglise kolledž
Tallinna Inglise kolledž Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Haridus- ja teadusministeerium eraldas Tallinna linnale Rahvusvahelise Bakalaureuseõppe Organisatsiooni programmide käivitamiseks Tallinna Inglise Kolledžis 766 940 eurot.

Vastavalt haridus- ja teadusministeeriumi ning Tallinna linna vahelise riigieelarvelise eraldise kasutamise lepingule on pooled seadnud eesmärgiks sõlmida hiljemalt 31. jaanuariks 2012. aastal Rahvusvahelise Bakalaureuseõppe Organisatsiooni õppekavade rakendamiseks ka haldusleping, mis on kavandatud Tallinna Inglise Kolledži IB-õppe täiendavaks rahastamiseks järgneval kolmel aastal 2012–2014, teatas Raepress.

Lepingu järgi on IB-õppe sihtrühmaks eeskätt Eestis töötavate välismaalaste (sh diplomaatide) lapsed, samuti nende Eesti kodanike (sh diplomaatide) lapsed, kellele IB-õppekavade alusel õppimine on vajalik, kuna nad peavad vanemate töökohavahetuse tõttu omandama haridust osaliselt välisriigis. Teisi isikuid saab võtta õppima nendest ülejäänud kohtadele.

Vastuvõtutingimused IB-õppekohtadele määrab koostöös linnaga haridus- ja teadusministeerium. Riigieelarvest kavandatakse järgmisel kolmel aastal (2012–2014) IB õppekohtade täiendavat rahastamist vastavalt tegelikele kuludele, kuid mitte rohkem kui 25 protsendi ulatuses riigi poolt rahastatava õppekoha maksumusest Tallinna Inglise Kolledžis.

IB-diplomit aktsepteerib rohkem kui 80 ülikooli maailmas, Eestis näiteks Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ja Tallinna Ülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles