Monica Rand: kaassõitjad võivad menetluses tunnistajaks olla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitsei juht Monica Rand.
Tallinna munitsipaalpolitsei juht Monica Rand. Foto: Liis Treimann

Kui keegi leiab, et mupo piletikontroll kohtleb mõnda ühissõiduki kasutajat ebaõiglaselt, on kaassõitjal alati võimalus osaleda menetlusprotsessis tunnistajana.


Nii ütles Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand kommentaariks tänases Postimehes avaldatud loole. Leht kirjeldas, kuidas rahvast täis bussi sisenenud naisel oli pilet käes, kuid ta ei jõudnud eesukse juures asuva kompostrini trügida. Enne sisenes piletikontroll ning teiste sõitjate kinnitustest hoolimata tembeldati naine bussijäneseks.

«Juhul kui kaasreisijad leiavad, et ametnik teeb kaassõitjale liiga, on kaasreisijatel õigus osaleda menetlusprotsessis tunnistajatena. Anonüümsena on alati kõik nõus kõike kinnitama ja kommenteerima, siin võib tuua näiteks veebikeskkondade kommentaarid. Teine küsimus on teha seda avalikult oma nime alt ja võtta vastutus, et räägitakse tõtt,» ütles Rand Postimehele.

Ta nentis samas, et igal ametnikul peaks olema oskus analüüsida iga olukorda eraldi ning langetada bussireisija suhtes õige otsus. Olukorda tahab mupo parandada nii oma töötajate jälgimise kui koolitamisega.

«Meie piletikontrolli bussidesse paigaldatakse kaamerad, mille järgi saame kontrollida oma ametnike tööd ja viisakusreeglitest kinnipidamist. Samuti oleme järgmise aasta koolituskava silmas pidades sinna planeerinud erinevaid konfliktisituatsiooni lahendamise koolitusi ja suhtlemis- ning käitumisoskust parandavaid koolitusi,» lausus mupo juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles