Lilia Krõsina: jääda viisakaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilia Krõsina
Lilia Krõsina Foto: Mihkel Maripuu

Läinud nädalal olin tunnistajaks mupo haarangule. Buss peeti kinni, nagu kombeks, kahe bussipeatuse vahel. Kes ei tea – ühistranspordis asuvad kompostrid esimese-teise ukse juures. Seega, kui satute väga täistopitud bussi või sisenete trolli-bussi-trammi viimasest uksest, pole üldse kindel, et isegi see, kes sugugi ei taha jänest sõita, kompostrini jõuab.



Nii võetigi kinni üks naisterahvas, kellel oli pilet käes. Ehkki reeglina on nii, et rahvas ei viitsi konfliktidesse sekkuda, olgu see jaurav joodik bussis või reisijaid tülitav noortekamp, oli ebaõiglus vist nii karjuv, et kaasreisijad hakkasid jäneseks tembeldatud naist kaitsma. Nad selgitasid, et ta ei ole tõesti jõudnud piletit komposteerida seepärast, et alles tuli bussi peale.

Kuid mupolane oli halastamatu. Veel enam, vestlus toimus kõrgendatud toonis ning detsibelle kruvis üles just mupo töötaja. Reisijate repliikidele vastas ta aina kõvema häälega ja aina ebaviisakamalt. Isegi n-ö päris jänese puhul olnuks see liig.

Hiljuti toimus seminar ametnike jaoks, mis õpetas veebis sotsiaalvõrgustikke kasutama. Räägiti ka mainest, mille loob inimene võimule oma sissekannetega näiteks Facebookis. Aga alustada võiks palju lihtsamast asjast. Näiteks väikese õpetusega, kuidas jääda viisakaks konfliktsituatsioonis. Usun, et paljudele mupo töötajatele läheks sellised seminarid asja ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles