TV3: Harjumaa bussijuhid hoidsid kontrollist kõrvale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa bussijuhtide kontroll.
Harjumaa bussijuhtide kontroll. Foto: kaader Reporter.ee videost

Kui kuu aega tagasi viis politsei läbi ühistranspordireidi, leiti sõidukitelt ohtralt vigu ning olukord pole ka tänaseks paranenud.

Kontrollitud bussijuhtide osakaal jäi seekord küll poole väiksemaks, kuna suurem osa juhtidest ei ilmunud graafikus märgitud ajal lõpp-peatusesse, vahendab «Seitsmesed uudised».

Juhtide seas levis info, et politsei koostöös Harju ühistranspordikeskusega on väljas, kulutulena ja paljud hoidsid kontrollist kõrvale. Neist seitsmest bussidest, mis üle vaadati, olid paljud tehniliselt kehvas seisus.

Ülemkonstaabel ütles, et üks buss sai liiklemiskeelu ning kaks saadeti erakorralisse ülevaatusse. Neljale juhile vormistati väärteomenetlus sõidu- ja puhkeaja nõuete rikkumise eest.

Olukord muutub visalt – firmad maksavad trahvid ära ja kehvas seisus bussid jätkavad reisijate sõidutamist. Ülemkonstaabel oletas, et ilmselt on trahvisummad liiga väiksed selleks, et firmajuhid midagi ette võtaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles