Finantskontroll ei andnud põhjust GAGi direktori vallandamiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasium.
Gustav Adolfi gümnaasium. Foto: Toomas Huik

Tallinna haridusamet viis läbi plaanivälise finantskontrolli Gustav Adolfi Gümnaasiumis (GAG) ega leidnud olulisi rikkumisi.

Kontrolli käigus uuriti eelarve täitmist ja selle jälgimist, majandamiskulude eelarvet ja selle täitmist, sihtotstarbeliste eraldiste kasutamist, töötasu eelarvet, lepingute täitmist ja järelevalvet, personali ja töölepingute vormistamist ja muud.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et kontrolli ajendiks oli linnavolikogu liikme Märt Sultsi vastav ettepanek. «Kontrolli eesmärk oli saada objektiivne ülevaade finantsdistsipliini täitmisest,» ütles Kõlvart. «Kontrolli käigus leiti küll puudusi, aga need ei ole nii tõsised, et oleks alust koolijuhi vallandamiseks.»

Kontrollkomisjon viis plaanivälise kontrolli Gustav Adolfi Gümnaasiumis läbi Tallinna Haridusameti juhataja käskkirja alusel. Kontrolli ulatus kujundati linnavolikogu liikme Märt Sultsi selle aasta 8. ja 22. septembril tehtud arupärimiste põhjal.

Tallinna haridusamet kinnitas oktoobris, et GAGil on varem olnud suuri eelarvepuudujääke, mis on tulnud katta teiste koolide arvelt. Näiteks kulutas kool 2006. aastal palkadele 154 465 krooni ettenähtust enam, majanduskulude ülekulu oli aga tervelt 1 600 000 krooni ringis. 2010. aastal kulutas GAG personalikuludes 555 000 krooni enam kui eelarve lubas. Ka ei suutnud kool täita enda poolt võetud kohustust omatulude osas, mille alalaekumine oli 139 887 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles