Hipodroomi ristmiku kõrvale kerkib kõrge äri- ja eluhoone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hipodroomi lähedusse kerkivad kõrghooned.
Hipodroomi lähedusse kerkivad kõrghooned. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Mustamäe tee ja Endla tänava ristumiskohal paiknevale maa-alale detailplaneeringu koostamise algatamise. Sinna kavandatakse kuni 16 korrusega hoonekogumit.

Kristiine linnaosa piiril paiknevale 1,75 hektari suurusele maa-alale on plaanis rajada kuni 16 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äri- ja eluhoone. Detailplaneeringuala hõlmab Mustamäe tee 3, 3a ja Endla tänav 77 kinnistut.

Ühtlasi algatab linnavalitsus Mustamäe tee 3, 3a ja Endla tn 77 kinnistute detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise, kuna kõrghooned on linnakeskkonnas olulise keskkonnamõjuga rajatised ning sellise hoone rajamisega suureneb niigi tiheda liiklusega piirkonnas liikluskoormus veelgi.

Planeeritav ala asub Kristiine linnaosas Lilleküla asumis ning külgneb põhjast Paldiski maantee, Endla tänava ja Mustamäe tee ristmikuga.

Kinnistutel paikneb ühekorruseline kaupluse ja töökoja hoone, osaliselt 1- ja osaliselt 3-korruseline kauplus-ladu ning büroohoone, milles tegutseb Juku mänguasjamaailm, üks kahekorruseline kauplusehoone ja kuue korteriga elamu, mis on osa endisest Wittenhofi suvemõisast. Kinnistute omanikud on OÜ Polaria Kinnisvara, OÜ Mang Kinnisvara ning eraisik. Lisaks jääb planeeringualasse 1,9 hektari suurune transpordimaakrunt – Hipodroomi liiklussõlm.

Detailplaneeringu lahendus on Tallinna üldplaneeringuga kooskõlas. Kõrghoonete teemaplaneeringu järgi kuulub vaadeldav ala Endla kõrghoonete piirkonda, seega vastab eskiisiga kavandatu ka teemaplaneeringule.

Koostamisel oleva Kristiine linnaosa üldplaneeringu lähteülesande kohaselt kaalutakse valglinnastumisega võitlemiseks võimalusi elamuehitust tihendada – kesklinna lähedale tuleb püüda pakkuda uusi elukohti, samas väljakujunenud elukeskkondi väärtustades. Käesolev eskiislahendus vastab Kristiine linnaosa üldplaneeringu eesmärkidele.

Mustamäe tee 3 ja 3a kinnistud on plaanis liita üheks 10 906 ruutmeetri suuruseks krundiks ning sellele on plaanis rajada kolmest hooneplokist – 12-, 15- ja 16-korruselisest osast koosnev äri- ja eluhoone. 12-korruselisse hoonesse kavandatakse korterid, teistesse tornidesse äripinnad.

Planeeringu eskiislahendusega on Tallinna ühe tähtsama ristmiku lähedusse kavandatud atraktiivne elu- ja ärifunktsiooniga kõrghoonekompleks. Arhitektuurse lahenduse kontseptsiooniks on lihtne aga elegantne arhitektuur, energiasääst ja roheline energia kõrghoones.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 9. novembri 2010 avaldusega OÜ Urban Management. Detailplaneeringu eskiislahenduse on koostanud K-Projekt AS.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles