Mustamäe turg saab kevadeks katuse alla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe turg.
Mustamäe turg. Foto: Liis Treimann

Lisaks tänavu valminud välilettidele on kavas järgmisel aastal ehitada kaks turuhalli, kohvik ja laste mänguväljak.


Järgmisel aastal reorganiseeritakse Tallinna munitsipaalturgude juhtimine ja koondatakse ühtse Tallinna Turud juhtimise alla, investeeringud tehakse ettevõtlusameti kaudu, teatas Raepress.

AS Nõmme Turu direktor Vello Lokk kinnitas, et Tallinna Turud on küll üks ettevõte, aga igale turule jääb oma sõltumatu eelarve. «Eelkõige tuleb aga Mustamäe ja ka Lasnamäe turud lõpuni valmis ehitada,» lausus ta.

Mustamäe linnaosa vanema Helle Kalda sõnul läks ostja poolelt vaadates Kännu Kuke turu esimene välihooaeg igati korda. «Ostjaid ja müüjaid jagus, turg oli puhas, igal laupäeval toimus väike kontsert, pakutud aedviljade valik oli esinduslik ja mis peamine, taskukohane,» lisas Kalda.

Ühiselt tõdeti, et eskiiskavandi järgi lamekatusega plaanitud turuhallid võiksid sarnaselt välilettidele olla viilkatusega, et tekiks ühtne ansambel ning annaks ka hoonete sees juurde õhku ja avarust. Üldjoontes on projekteerimine lõpusirgel ja kui volikogu investeerimistaotluse kinnitab, võib hanked välja kuulutada ja ehitama hakata.

Kui ilmataat lubab siis, rajatakse turuplatsile ajutine tasuta liuväli. Jõulude eel toimub kindlasti kuuskede müük ja kui müüjaid piisab, toimub ka jõululaat. Uuel aastal algab ehitus ja heal juhul saavad turuhallid kevadeks valmis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles