Keila valvekaameraid hakkab jälgima politsei

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valvekaamera paigaldamine Keilas.
Valvekaamera paigaldamine Keilas. Foto: Keila linnavalitsus

Alates 8. jaanuarist jälgib nädalavahetuste õhtutundidel Keila kesklinna valvekaamerate pilti politseinik.

Keila linnapea Tanel Mõistus ja Põhja politseiprefekt Elmar Vaher sõlmisid valvekaamerate kasutamise kokkuleppe, mille kohaselt jõuab alates 8. jaanuarist Keila kesklinna valvekaamerate pilt Keila konstaablijaoskonda, teatas Keila linnavalitsus.

Politsei kohustus alates 8. jaanuarist kaameraid kasutama ja kaamerate poolt edastatavat pilti jälgima nädalavahetuste õhtustel ja öistel tundidel ning vajadusel ka muul ajal. Keila linn katab kõik kaamerate paigalduse, kasutamise, hooldamise ja remondiga seotud kulud.

Politsei kannab kulud, mis on seotud kaamerate jälgimiseks vajaliku töökoha loomiseks. Kaameravalve ei hakka asendama tavapärast patrullimist, vaid on senisele politseitööle täienduseks, kinnitasid politseinikud.

Konstaablipunkti jõuab pilt kõigi praeguseks Keilas üles seatud 12 valvekaamerast, neist 7 paigaldati sel sügisel. Lisaks on mitmel pool linnas salvestavad kaamerad.

Keila linnapea Tanel Mõistuse sõnul paraneb tänu reaalajas kaameravalvele Keila linna turvalisus oluliselt.

«Reaalajas pildi jälgimine annab politseile võimaluse ennetada õigusrikkumisi ja nende toimumisel operatiivselt reageerida,» märkis ka Vaher. Kaamerad on paigaldatud nii, et valdav enamik kesklinnas liiklejatest jääb kaamerate vaatevälja, mis omakorda hõlbustab kuritegude toimepanijate tuvastamist. Kõigi kaamerate pilt salvestatakse.

Suve lõpul valminud Keila valvekaamerate audit tegi ettepaneku ligi neljakümne lisakaamera paigaldamiseks. Sügisel paigaldatud kaamerad on planeeritud auditi soovitustele vastavalt ning auditi soovitusi kavatseb linn ka edaspidi järgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles