Uwe Gnadenteich: tüli olematu maja pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uwe Gnadenteich
Uwe Gnadenteich Foto: Mihkel Maripuu

Pahandused kunstiakadeemia hoonega algasid juba vana maja lammutamisel. Uus hoone on ammu enne ehituse alustamist nii palju paksu verd põhjustanud, et esoteerik kahtlustaks kindlasti needust.


Linnavalitsus läheneb kunstiakadeemia probleemile nii nagu ikka seal, kus elanikud protestivad. Paljudel on veel meeles, kuidas linnaisad teatasid tasulise parkimisala vastu protestivatele Kalamaja elanikele nahaalselt, et esiteks on tasuline parkimine teile kasulik. Ja teiseks, te ju ise tahtsite seda.

Kui kunstiakadeemia naabrid nõudsid, et koolihoone nihutataks krundi teise otsa, siis selgitati, et esiteks on nende maja taga olevad prügikastid ja tagauksed nii koledad, et need kuidagi tulevase väljaku äärde ei sobi. Teiseks aga hakkavat väljakul toimuma selliseid asju, mida keegi oma akna all näha ei tahaks. Nii et teeme teile väljaku asemele vaikiva ja valgust varjava seina. Selle peale ei hakka te vähemalt kaebusi esitama.

Samas tuleb tunnistada, et viimase kümne aasta jooksul, kui kunstiakadeemia uue maja asja on aetud, on mõningane areng siiski toimunud. Nimelt lubas 2001. aastal koostatud detailplaneering ehitada koolihoone peaaegu vastu naabermaja seina – arhitektid polnud lihtsalt märganud, et selle seinas on aknad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles