Kohus pani pistist võtnud eksametnikule töökohustuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus kinnitas täna karistuskokkuleppe ja pani keskkonnaministeeriumi hangetega seoses pistist võtnud eksametnikule Kristo Kärmasele töökohustuse ning konfiskeeris talt kuriteoga saadud vara.

Kohus karistas 31-aastast Kärmast kaheksa kuu pikkuse vangistusega, kuid asendas selle 476 tunni üldkasuliku töö tegemise kohustusega, mis ta peab tegema ühe aasta jooksul, ühtlasi konfiskeeris kohus Kärmaselt tahtliku süüteoga saadud vara 6500 eurot, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR Uudistele.

Süüdistuse kohaselt soosis Kärmas keskkonnaministeeriumi järelevalveotsuste vastuvõtmist suunava ametnikuna hankemenetluses, saastetasu investeerimiskohustusega asendamise taotluse menetlustes ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskuses ELi toetusrahade hindamiskomisjoni liikmena kaht keskkonnateenuseid pakkuvat ettevõtet ning koostas nende nimel hinnapakkumisi ja erinevaid kavasid ning taotlusi.

Nende kavade ja taotluste hindajaks oli ministeeriumis oma ametist tulenevalt aga Kärmas ise ning tagas nendele ettevõtetele positiivse arvamuse, vastutasuks sai Kärmas rahalises väärtuses hinnatavaid soodustusi.

Riigiprokuratuur süüdistab Kärmast mitmes samalaadses kuriteoepisoodis, kus ta on ametnikuna tegutsenud ühe ettevõtte või organisatsiooni huvides ning saanud selle eest rahalises väärtuses hinnatavat soodustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles