Kodutud on kainestusmajas ööbimise võimaluse üles leidnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna kainestusmajas 1. novembrist avatud uude öömajja saabub igal õhtul uusi peavarjulisi, vastremonditud öömaja Mustamäel on tagasi saanud oma varasemad asukad.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet avas aadressil Merilahe tee 4 tegutseva kainestusmaja teisel korrusel nädala eest uue kodututele mõeldud öömaja, kuhu saab mahutada 25 inimest.

Kui  esimestel õhtutel  saabus ööbima vaid 2 - 4 inimest, siis nädalavahetusel oli ööbijaid juba kuus  ja eile magas uues majutuskohas juba üheksa peavarjulist, neist kolm naist.

Akadeemia tee 48 põhjalikult remonditud öömajja saabus algul kümmekond kodutut, aga nüüdseks on ööbijate arv tõusnud üle paarikümne.

«Külmaperiood pole veel saabunud ja seetõttu pole linna öömajad kuigi koormatud, ka vanades, sissetöötatud öömajades on kolmandiku jagu vabu kohti,» ütles abilinnapea Merike Martinson. «Esimesed pakased ajavad ka uljad ja karastatud hulkurid ikka katuse alla ja heameel on tõdeda, et kohti on meil piisavalt.»

Tallinnas osutatakse kodututele öömajateenust veel aadressil Alasi 8, kus on 60 kohta, Kopli 79  varjupaigas on kohad  vältimatuks abiks ja  püsiva hooldusvajadusega lepingulistele klientidele, kokku 60 kohta.

Lisaks öömajadele töötavad omaosalusega varjupaigad aadressidel Akadeemia tee 34, kus on 39 kohta, ja Mahtra 44, kus saab ööbida 40  inimest. Suur-Sõjamäe 6a asub 30 kohaga omaosalusega varjupaik ja tööpäevadel on hoone esimesel korrusel kodututele avatud rehabilitatsioonikeskus, kus jagatakse ka riideid ja abi annavad sotsiaalnõustajad. Lisainfot saab MTÜ  Tallinna Hoolekande Keskus koduleheküljelt  www.thk.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles