Pidulikule sünnitunnistuse saamisele raekotta tuleb ise kutset küsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulikult sai oma pisitütre sünnitunnistuse raekojas kätte ka tollane Tallinna linnapea Jüri Ratas 2006. aasta veebruaris.
Pidulikult sai oma pisitütre sünnitunnistuse raekojas kätte ka tollane Tallinna linnapea Jüri Ratas 2006. aasta veebruaris. Foto: Ergo Kuld/Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ulatab raekojas kord kuus toimuval pidulikul üritusel vanematele nende vastsündinud lapsukese sünnitunnistuse. Ometi ei saa sellest sündmusest osa iga lapsevanem - tuleb vaid taibata lapse registreerimisel kutset sinna küsida.

Perekonnaseisuameti juhataja Karin Kask ütles, et sünni registreerimise kabineti ukse peal on suur silt, mis teavitab sellest üritusest. Kes seepeale ametnikult ise küsib, saab ka kutse.

«Päevas registreeritakse keskmiselt 40 lapse sünd - on selge, et kõik sinna üritusele ei mahu,» selgitas Kask. «Ühele üritusele mahub korraga 50 perekonda, seetõttu intensiivselt ametnik ise kutseid ei paku.»

Kask kinnitas, et kõik, kes soovi avaldavad, pääsevad üritusele - kui lähimale enam ei mahu, antakse kutse järgmisele peole.

Järgmisel aastal antakse pidulikult sünnitunnistusi kätte seitsmel korral. Tavaliselt on aastas üheksa üritust - kuus korra, välja arvatud suvekuudel, kuid tuleval aastal jääb kaks üritust raekoja remondi tõttu ära.

«Näiteks kui Jüri Ratas oli linnapea, siis tema oli nii mihkel, et neid üritusi oli isegi kaks korda kuus - kuna ta on ise noor isa, siis tundis neist nii rõõmu. Ka Edgar Savisaar käib heameelega, kuid eks see ole eelkõige linnapea päevakavas kinni,» selgitas ameti juhataja.

Pidulikul sünnitunnistuste kättesaamise üritusel peavad kõne nii perekonnaseisuameti juhataja kui linnapea, toimub lühike lasteaialaste kontsert ning süüakse ühiselt roosat ja sinist torti. «See on tore pereüritus, kuhu võetakse kaasa ka vanemad lapsed, vahel vanaemad-vanaisad, tagasiside on alati äärmiselt positiivne,» kirjeldas Kask.

«Kujutage ette, et seal on korraga 50 pisikest titte ja kui üks neist laulu üles võtab, siis teine ja nii nad seal koos häälitsevad - sellel üritusel on nende hääl väga oodatud,» muheles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles