Korb lubab vanalinna lärmiga võitlusse asuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Erakogu

Tallinna Vanalinna Seltsiga kohtunud kesklinna vanem Mihhail Korb leiab, et elanike õigused vajavad vanalinnas tõhusamat kaitset, eelkõige tuleb nad üleliigsest lärmist vabastada.

Seltsi liikmete sõnul on Tallinna vanalinn muutumas arhitektuuripärlist ja hinnatud elukeskkonnast joomakohtade paradiisiks, kus tümpsub vali muusika ja läbi öö kostab pubide ja baaride ette suitsu pahvima kogunenud seltskondade lällamist.

«Mõistan neid vanalinlasi, kes heidavad kohalikule omavalitsusele ja politseile ette suutmatust ohjeldada linnasüdames üha lärmakamaks muutuvaid toitlustusasutusi ning klubisid,» tunnistas Korb.

«Ma ei soovi enam kuulata ametnike ja politseinike vabandusi, et seadusandlus ei võimalda öiste korrarikkujatega midagi ette võtta. Kui riigi politsei kurdab, et öösel vanalinnas pidutsevate joobnud seltskondade ohjeldamiseks ei jätku ressurssi, siis on see naeruväärne vabandus. Me kõik võime ju pöidlaid keerutades pealt vaadata, kuidas väärtuslik vanalinn muutub joomaorgiate pidajate mekaks, ent see pole väljapääs neile Karja ning Sauna tänava elanikele, kes liiguvad ringi unevaegusest kurnatud nägudega.»

Korb mainis, et ettevõtjad peavad koos omavalitsuse ja politseiga tagama korra öise vanalinna tänavatel. Tallinnas kehtib kella 23 -7 öörahu ning sellega tuleb arvestada kõigil, ka Tallinna vanalinnas kasuminäljast metsistunud meelelahutusettevõtjatel. Ta lisas, et on võimalik leida vahendid laamendajate korralekutsumiseks.

Kohtumisel tõdeti, et kasutuslubade väljaandmisel tuleb senisest hoolikamalt hinnata riski, kas meelelahutusasutus võib oma tegevusega hakata riivama naabrite huve. Elanike kaebuste korral tuleb kohe lühendada toitlustuskoha lahtiolekuaega ning nõuda klubidelt ja baaridelt korra tagamist ka asutuse esisel tänaval.

Kesklinna vanem kinnitas, et alustab läbirääkimisi kõigi probleemsete pidutsemiskohtade omanikega ning kui see ei anna tulemusi, siis rakendada järsemaid meetmeid, kuni regulaarselt korda rikkuvate pidupaikade sulgemiseni.

Linnaosa vanema ja vanalinna seltsi kohtumised asumiprobleemide arutamiseks on kavas muuta regulaarseteks. 22. novembriks on Hopneri majja kutsutud kokku vanalinna mürareostuse vähendamise võimalusi vaagiv ümarlaud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles