Kristiine turg on jätkuvalt ehitusloata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turg.
Kristiine turg. Foto: Liis Treimann

Ringkonnakohus jättis 3. novembri kohtuotsusega rahuldamata Tallinna linnavalitsuse apellatsioonkaebuse, millega vaidlustati Tallinna halduskohtu otsus Kristiine turu rajatiste ehitamiseks välja antud ehituslubade tühistamise kohta.

Ringkonnakohtu hinnangul on halduskohus vaidlusalused ehitusload õigesti tühistanud.
Lisaks rahuldas ringkonnakohus Harju maavanema apellatsioonkaebuse ja saatis halduskohtule sisuliseks läbivaatamiseks protesti nõudega tühistada linnavalitsuse haldusakt Kotkapoja 2b maaüksuse OÜ Ühinenud Turud kasutusse andmise kohta.

«Kohtuotsusega on turg kinni pandud ja kauplemist ei toimu. See näitabki, et kauplemiskoht sooviti avada justkui inimeste paremaks teenindamiseks enne valimisi. Roheala, mida oleks pidanud välja arendama elanike puhkealaks, toodi populismi ohvriks,» sõnas Harju maavanemÜlle Rajasalu.

Ta avaldas lootust, et praeguses olukorras, kus Kristiine turul kaubandustegevust ka peaaegu enam ei toimu, tühistab Tallinna linnavalitsus oma õigusvastased haldusaktid ja taastab haljasala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles