Vene muuseumi juhiks pürib 20 inimest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene muuseumile antud hoone Koidula tänaval on tühi ja lagastatud. Maja uksed ja aknad suleti korralikult alles suve lõpul.
Vene muuseumile antud hoone Koidula tänaval on tühi ja lagastatud. Maja uksed ja aknad suleti korralikult alles suve lõpul. Foto: Mihkel Maripuu

Avalikule konkursile sihtasutuse Tallinna Vene Muuseum juhatuse liikme kohale  laekus tähtaegselt 20 sooviavaldust.


Tallinna abilinnapea ja SA Tallinna Vene Muuseum nõukogu esimehe Mihhail Kõlvarti sõnul vaatab nõukogu laekunud sooviavaldused lähiajal üle ja tutvub seejärel kandidaatidega. «Loodetavasti juba tuleva nädala lõpuks langetab nõukogu ka lõpliku otsuse,» ütles Kõlvart Raepressi vahendusel.

Sihtasutuse Tallinna Vene Muuseum nõukogu otsis avaliku konkursiga juhatuse liiget, kes tegeleks sihtasutuse operatiivse ja strateegilise juhtimisega ning kannaks ühtlasi vastutust sihtasutustele põhikirjaga pandud ülesannete täitmise eest.

«Tallinna linna jaoks on sihtasutuse tegevuse eesmärkide – uurida ja tutvustada vene kultuuri Eestis, luua tingimused kultuuriväärtuste taastamiseks, hoidmiseks, kogumiseks ja uurimiseks – elluviimine ja sellega kaasnev sisuline tegevus väga olulised,» sõnas Kõlvart.

Muuseumi nõukogu lõpetas oktoobri algul ennetähtaegselt senise juhatuse liikme Sergei Ivanoviga sõlmitud ametilepingu ning kutsus ta juhatuse liikme kohalt tagasi. Lepingu lõpetamise põhjusteks toodi huvide konflikt ja ametikohustuste mittetäitmine.

Ivanovi sõnul osutus keskerakondlik võimumonopol Tallinna Vene Muuseumile tõeliseks õnnetuseks. «Аlates esimesest sihtasutuse nõukogu koosolekust, mis toimus 11.novembril 2010, kus ma kohe tõstatasin probleemi, mis vajas teiste seas kiiremat lahendust – ja nimelt hoone Kadriorus L. Koidula 23 säilitamise ning konserveerimise küsimuse - põrkasin kokku sihtasutuse nõukogu esimehe, abilinnapea Yana Toomi täieliku ükskõiksusega. Nii jäigi ka Kadrioru hoone terveks talveks peremeheta ning niigi kasutamiseks täiesti kõlbmatu hoone rüüstati täielikult,» on Ivanov Den Za Dnjomile öelnud.

SA Tallinna Vene Muuseum on eraõiguslik juriidiline isik, kelle tegevuse põhieesmärgiks on uurida ja tutvustada Eesti vene kultuuri, luua tingimused kultuuriväärtuste taastamiseks, hoidmiseks, kogumiseks, uurimiseks ja säilitamiseks ning võimaldada neid vahendada üldsusele teaduslikel, hariduslikel ja meelelahutuslikel eesmärkidel, korraldada kultuuriüritusi oma majandustegevuse, investeeringute ja ettevõtluse kaasamise ning toetuste ja annetuste kaudu. Põhieesmärgi elluviimiseks on sihtasutuse ülesandeks koguda, säilitada, uurida, eksponeerida ja tutvustada Eesti vene kultuuriga seotud kultuuriväärtusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles