Sukeldujad peavad leitud laipa kadunud linnaametnikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud linnahalli juures pärast teadet, et meres on uppunud.
Politseinikud linnahalli juures pärast teadet, et meres on uppunud. Foto: Peeter Langovits

Eile kell 15.45 leidis sukelduja Kert Meidra Tallinnas linnahalli lähedalt muuli juurest tumedates riietes noore mehe surnukeha. Kohalviibinute sõnul võib tegu olla 19. detsembril oma koduukse eest kaduma läinud Tallinna linnaametnikuga.


Sukeldumisklubi Oxygen tegi traditsiooniliselt linnahalli juures aasta viimaseid sukeldumisi, kui äkitselt komistas klubi juhataja Meirda otsa surnukehale. «Päris suur ehmatus,» ütles Meidra. Kuigi  mees on varemgi uppunuid veest välja toonud, ei ole ta niimoodi juhuslikult varem surnukehale otsa komistanud.

«Esimene mõte oli, et algajamad sukeldujad surnukeha ei näeks,» rääkis Meidra, kelle sõnul võinuks vaatepilt nad ära ehmatada.

Laip oli Meidra sõnul olnud vee all umbes nädala. «Põlvitas põhjas ja toetus otsaesisega vastu kaid,» kirjeldas ta vee all nähtut. «Prillid olid ilusti peas, ainult üks king oli jalast ära.»

Selgitades, miks surnukeha veel põhjas lebas ja pinnale polnud tõusnud, ütles Meidra, et surnukeha tõuseb pinnale alles mingi aja möödudes. «Siis, kui kehas tekivad gaasilised reaktsioonid,» seletas ta.

Sündmuspaigal viibinud ütlesid, et tõenäoliselt on veest leitud mees ülemöödunud nädala reedel oma kodu ukse eest kaduma läinud Tallinna linnaametnik Romet Põldme (25).

Politsei seda väidet ei kinnitanud, kuna mehe isikut ei jõutud eile kindlaks teha. Samas aga ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Aleksandra Šljušenkova eile Kuku raadiole, et veest leitud mehe võimalike omastega on ühendust võetud.

Teadaolevalt nägi Põldmet viimasena tema ülemus Malle Pahapill, kui nad koos Kesklinna linnaosavalitsuse jõulupeolt kodu poole sõitsid. Kell oli siis umbes 1.20. Koduteel jäi Põldme taksosse magama, kuid Pahapilli sõnul ei saanud öelda, et mees umbjoobes oleks olnud.

Kotzebue tänavale Põldme kodu juurde jõudes äratas samas kandis elav Pahapill mehe üles ja juhatas kodu poole. Naise sõnul ongi tema viimane pilt Põldmest, kui too kodu poole astuma hakkas.

Pahapilli sõnul oli Põldme teinud viimasel ajal palju ületunde ja seetõttu tohtis ta reedel hiljem tööle tulla. Suur oli aga kolleegide üllatus, kui mees reedel üldse tööle ei tulnud ja selgus, et ta polnud ka koju jõudnud.

Romet Põldme

•    Kadus ööl vastu 19. detsembrit kella ühe paiku.
•    Tume pea, helesinised silmad, 178 cm pikk, kaal 70 kg.
•    Kandis paksu musta raamiga Ganti prille (tugevalt lühinägelik).
•    Seljas suurte taskute ja pagunitega hall villane musta soonikkaelusega jakk, teksapüksid, valge vertikaalsete soontega ja täislukuga kampsun, selle all siniseruuduline valge lühikeste käistega särk ja kaelas pruunikirju sall.
•    Jalas olid kandilise ninaga musta värvi kingad ja musta värvi sokid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles