Noortepidu lõppes paarikümnele alaealisele politseijaoskonnas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus Tallinnas Vesivärava tänaval omaalgatuslik noortepidu, kust politsei viis selgituste andmiseks jaoskonda paarkümmend alkoholi pruukinud 15-17 aastast last.

Reedel, 4. novembri hilisõhtul kella 23.50 ajal sai politsei väljakutse Kadriorgu, kus suur müra oli häirinud elanike öörahu.

Kohale saabunud patrull avastas Vesivärava tänava maja hoovist ja keldrikorruselt 24 alkoholi tarvitanud alaealist ning toimetas nad selgituste andmiseks Kesklinna jaoskonda.

Noored olid üürinud maja keldriruumid peo korraldamiseks. Politseile on ruumi rentija teada ning juba täna võetakse temaga ühendust.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna noorsooteenistuse vanem Vitali Matvejev märkis, et noorte alkoholi tarvitamine mõjutab nii laste tervist kui suurendab riski sattuda erinevatesse pahandustesse.

«Tervet ja mõistlikku suhtumist alkoholi ja tubakasse tuleb hakata kujundama juba maast madalast ning siin on määrava tähtsusega kodune eeskuju ning avatud arutelu võimalike ohtude osas,» toonitas Matvejev.

Samuti rõhutas Matvejev täiskasvanute vastutust noortele peopaikade üürimisel.

«Peoruumide üürija peaks veenduma selles, et renditud ruumi kasutavad noored ei tarbi ruumides alkoholi ega paneks korda muid rikkumisi,» lisas ta.

Noorsoopolitsei kontrollib regulaarselt erinevaid lõbustusasutusi ja noorte kogenemiskohti, kus on suur tõenäosus, et alaealised tarbivad alkoholi ja tubakatooteid.

«Paraku tuleb meil iga kontrolli käigus nii mõnigi laps toimetada jaoskonda või halvemal juhul ka haiglasse,» ütles Matvejev.

Selle aasta esimese 9 kuuga registreeris politsei 7112 alkoholiseaduse rikkumist alaealiste poolt. 10 000 alaealise kohta avastati 508 alkoholiga seotud süütegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles