Tallinn võttis vastu teise lisaeelarve

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

Linnavolikogu võttis vastu Tallinna tänavuse teise positiivse lisaeelarve, millega linna tänavune eelarve suurenes enam kui 5,4 miljoni euro võrra.


Teise lisaeelarvega sel aastal täpsustati ja suurendati oodatavaid tulusid ning tehti ümberpaigutusi kulutustes, lähtudes vajadustest ja eelarve senisest täitmisest, teatas volikogu pressiesindaja.

Eelnõu kolmandaks lugemiseks esitatud kaheksast muudatusettepanekust sai rahanduskomisjoni ja linnavalitsuse toetuse viis. Nende seas oli Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ettepanek suurendada lasteaedade küttekulude katmist tulenevalt Fortum Termesti hinnatõstmisest. Selleks on lisaeelarves täiendavalt 10 000 eurot.

Eelarve mahtu oli võimalik suurendada tänu täiendavatele tuludele: prognoositust suurematele tulumaksu, dividendide, maamaksu, reklaamimaksu ning teede ja tänavate sulgemise maksu laekumisele. Lisaeelarvega saab enim raha juurde ühistransport, lisasummasid eraldati ka teede ja tänavate korrashoiuks, sotsiaaltoetusteks, spordiprojektidele, kultuuriasutuste tegevuskulude katteks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles