Peterburi teel tulevad ette suured liiklustakistused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine jõuab peagi Peterburi teele.
Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine jõuab peagi Peterburi teele. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakond teatab, et seoses Ülemiste ristmiku rekonstrueerimistöödega on 11. novembri kella 21-st kuni 14. novembri kella 6-ni Peterburi teel Tartu maanteest kuni Majaka tänavani liiklusele avatud kummaski suunas ainult üks sõidurada.

Autojuhtidel palutakse liikluse osalise sulgemise ajal sõita Peterburi teel Nehatu juurest Tallinna ringteele või Laagna teele. Vajadusel saab sõita ka Suur-Sõjamäe tänaval, millele palutakse suunduda hiljemalt Smuuli teelt.

«20. novembril avatakse liikluseks Pallasti tänav ning on avatud ka Majaka tänav, kuid prognoositav liikluskoormus nendel tänavatel kujuneb väga pingeliseks ning oodata on liikluse seisakuid,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Samaaegselt Pallasti tänava liiklusele avamisega 20. novembril suletakse  kuni kevadeni osaliselt liiklus Peterburi teel Majaka tänava ja Tartu maantee vahelisel lõigul, kus kummaski suunas jääb avatuks vaid üks sõidurada. 

Alates kevadest suletakse liiklus Peterburi teel Majaka tänava ja Tartu maantee vahelisel lõigul aga täielikult. Rüütelmaa sõnul on praegu raske öelda, millal täpselt liiklus täielikult suletakse, sest see sõltub tööde graafikust, mis omakorda on sõltuvuses talvistest ilmastikuoludest. Kõva pakase ja suure lumega ei saa kõiki vajalikke maa-aluste kommunikatsioonide ümbertõstmisi teha esialgu kavandatud tempos.

Rüütelmaa mainis, et kui kevadel liiklus Peterburi teel Majaka tänava ja Tartu maantee vahel täielikult kinni läheb, siis kestab see teesulg umbes pool aastat, sest on vaja valada tulevase Tartu maantee viadukti betoontarindid ning teha muud tööd ning sel ajal ei ole autodel turvaline töötsoonis liikuda.

«Tahan aga liiklejatele meelde tuletada, et kõik need tööd Ülemiste liiklussõlme rajamisel tehakse ikkagi sõidukijuhtide huvides,» mainis Rüütelmaa. «Luban, et pärast nende tööde lõppu on Ülemistel kindlasti senisest palju mugavam sõita. Tahan, et liiklus oleks Peterburi teel võimalikult lühikest aega kinni.»

Transpordiamet palub kõigil liiklejail seoses Ülemiste ristmiku rekonstrueerimistöödest tulenevate liikluskorralduse muudatustega varakult sellega arvestada ning näidata üles mõistvat suhtumist, kuna tee-ehitus Tallinnas ei ole liiklust sulgemata kahjuks võimalik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles