Linn hakkab probleemseid üürnikke Raadikult välja tõstma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalmajad Raadiku tänaval.
Munitsipaalmajad Raadiku tänaval. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavõim hakkab Raadiku tänava munitsipaalmajadest välja tõstma üürnikke, kes ei järgi ühiselu reegleid ning muudavad oma käitumisega teiste inimeste elu põrguks.


«See on täiesti mõistetamatu, kuidas mõned inimesed, kes on saanud Tallinnalt kodu, ei suuda hinnata ei enda kodurahu ega naabrite rahu, ei linna ega kellegi teise vara,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

«See on täiesti arusaamatu, mispärast mõned inimesed arvavad, et neil on rohkem õigusi kui teistel. Ei ole! Siin on Tallinna linn täiesti ühesel seisukohal, et inimesed, kes ei oska teistega arvestada ning vara korras hoida, nende koht ei ole meie üürnike seas ning need inimesed leiavad ennast ühel heal päeval kusagilt mujalt kui Tallinna üüripinnalt,» lisas ta.

Võrgu sõnul ei maksa nendel, kes kord juba munitsipaalkorterist välja tõstetud, enam loota, et nad linnalt veel mõne heas seisukorras korteri üürile saavad. Hea, kui üldse midagi antakse.
Abilinnapea kinnitas, et linn ei istu käed rüpes ning munitsipaalmaju lagastavate ja lõhkuvate elanikega käitutakse edaspidi resoluutselt.

«Raadikul on palju kortereid ja seal elab väga palju peresid. Enamik neist on normaalsed ja need inimesed, kes on nii-öelda tõrv meepotis, ei saa ja ei tohi anda tooni ja ei tohi määrata teiste kodurahu üle,» kinnitas Võrk. Ühes majas asub mupo tugipunkt, samuti liigub munitsipaalmajade läheduses pidevalt autopatrull ning majade haldaja on tellinud turvateenuse ka firmalt G4S.

«Leppisime ka Lasnamäe linnaosavalitsusega kokku, et nad hakkavad korraldama koosolekuid, kus püütakse leida ühine tee, kuidas ebaväärikalt käituvaid inimesi korrale kutsuda ja vajadusel ka välja tõsta. Sest välja tõsta saame ikkagi korduvate rikkumiste puhul, kui politsei on vähemalt kaks korda välja kutsutud,» selgitas abilinnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles