Tallinn jätkab ajutiselt puuetega inimestele soodustuste andmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Invatakso on üks neist teenustest, mida linnavalitsus hea meelega riigihanke teel ostaks.
Invatakso on üks neist teenustest, mida linnavalitsus hea meelega riigihanke teel ostaks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Uue riikliku korra probleemide tõttu jätkab Tallinna linn erakorraliselt puudega inimestele soodustuste pakkumist.

Tallinna linnavalitsus otsustas oma tänasel istungil, et püsiva töövõimetuse ja puude raskusastme tuvastamise riikliku süsteemi mittekäivitamise tõttu kehtestab linn ajutised erandid.

Linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad saavad lisada sertifitseerimiskeskuse andmebaasi sõidusoodustust andvaid märkeid, jätkata hooldajatoetuse maksmist ning invatransporditeenuse ja muude puude raskusastmest sõltuvate teenuste osutamist.

Invataksoteenuse korraldajale antakse korraldus mitte sulgeda invataksoteenuse magnetkaarte enne veebruari lõppu.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul pole püsiva töövõimetuse ja puude raskusastme tuvastamise riikliku süsteemi ümberkujundamise tõttu alates 1. oktoobrist võimalik puuetega inimestel õigeaegselt saada puudeastet tõendavat uut dokumenti ning seetõttu on peatunud võimalus saada vajalikke soodustusi, teenuseid ja toetusi.

«Tallinna linnas puudutab probleem orienteeruvalt 1000 isikut ning nende olukorra leevendamiseks antakse linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekande osakondadele õigus jätkata seni saadud soodustuste, teenuste ja toetuse võimaldamist,» ütles Martinson. «Eriolukord kehtib 28. veebruarini, selleks ajaks on sotsiaalkindlustusamet loodetavasti süsteemi käima saanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles