Lembit Poolak: kallaletungid taksojuhtidele hakkavad sagenema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhtide liidu juhatuse liige Lembit Poolak
Taksojuhtide liidu juhatuse liige Lembit Poolak Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Taksojuhtide liidu juht ennustab, et majandusraskuste süvenedes tihenevad kallaletungid taksojuhtidele ning peab seetõttu vajalikuks taksojuhtide turvalisuse tõstmiseks nii nende turvalisuskoolitust kui ka tihedamat koostööd politseiga.

Taksojuhtide liidu juhatuse liige Lembit Poolak ütles eileõhtust taksojuhi pussitamise juhtu kommenteerides, et taksojuhtide töö on läbi aastate olnud politseinike kõrval olnud üks ohtlikumaid. «Turvalisuse tõstmiseks tuleks kasutada kas tehnilisi vahendeid, näiteks videokaamerate näol, või mis ei ole ka vähemoluline, anda taksojuhtidele vastavat koolitust,» sõnas ta.

Poolak lisas, et kahjuks ei ole praegu sellist koolitust ega ka videokaameraid. «Kuid Soomes on kaameraid, samuti on välja töötatud koostöö politseiga,» täpsustas ta.

Kui tavaliselt on tööpostil hukkunud keskmiselt üks taksojuht aastas, siis Poolak ennustab nüüd raskemate aegade saabumist: «Nii nagu politsei on ennustanud, et majandusraskuste süvenedes suureneb kuritegevus, ennustan ka mina, et taksojuhtide röövimised võivad hakata sagenema,» lausus Poolak.

Liidu juht peab nii taksojuhtide kui ka klientide turvalisuse tõstmist võimalikuks vaid siis, kui nii omavalitsus, politsei, riik kui ka taksofirmad teevad selle nimel ühiselt pingutusi. «Ma arvan, et järgmisel aastal võiks see olla üks põhisuundasid.»

Eile hilisõhtul pussitas klient Harjumaal Saku vallas 49-aastast taksojuhti ja tekitas talle raskeid kehavigastusi. Poolak täpsustas, et tegu oli uue firma, Saksa Takso töötajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles