Haridusministeerium teeb ettevalmistusi sundvõõrandamise algatamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia uue hoone tulevane asukoht.
Kunstiakadeemia uue hoone tulevane asukoht. Foto: Priit Simson

Seoses Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uue maja ehitamisega on haridusministeerium põhimõtteliselt algatanud sundvõõrandamise protsessi, kuid juriidilises mõttes ei ole seda veel käivitatud. Võimalik sundvõõrandamine puudutab naaberelamute kahte korteriomandit.

Ministeeriumi kommunikatsioonibüroo konsultant Rein Joamets teatas Postimees.ee`le, et sundvõõrandamise protsessi algatamine tähendab praegu dokumentide ettavalmistamist juhuks, kui selline otsus tuleks tõepoolest vastu võtta.

«Seega tähendab see ülevaadet senistest läbirääkimistest, kõigi detailide analüüsi ning juriidiliselt konkreetse dokumendi ettevalmistamist,» ütles Joamets.

Ta lisas, et ministeeriumi seisukohalt on sundvõõrandamine kõige viimane abinõu EKA uue maja ümber kujunenud olukorra lahendamiseks.

EKA kinnistu kõrval olevate elamute kaks korteriomanikku on jätkuvalt selle vastu, et akadeemia uus hoone ehitatakse detailplaneeringu järgi elamutele liiga lähedale, mistõttu otsene päikesevalgus nende korterites väheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles