Tallinn lahendab korteriühistute parkimisprobleeme

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe
Lasnamäe Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus seab korteriühistu Läänemere 22 kasuks Läänemere tee 20b kinnisasjale isikliku kasutusõiguse.

KÜ Läänemere 22 kasuks seatakse isiklik kasutusõigus 1399 ruutmeetri suurusele osale Tallinna linna omandis olevast Läänemere tee 20b kinnisasjast pindalaga 4830 ruutmeetrit. Korteriühistu on korterelamu esisele maa-alale 2009. aastal oma rahaga ning vastava projekti alusel ehitanud õue- ja parkimisala.

«Seega on linnavalitsus linnamaale isikliku kasutusõiguse seadmisega aidanud lahendada juba 20 korteriühistu parkimisprobleemi,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Parkimiskorraldus ja parkimiskohtade vähesus majadevahelisel alal on aastakümnete eest rajatud suurelamurajoonidele suureks probleemiks. Soovime koostöös korteriühistutega selle probleemi lahendada, pakkudes võimalust rajada majade naabruses asuvatele vakantsele linnamaadele parkimisalad.»

Isikliku kasutusõiguse seadmise eesmärk on tagada elanikele elamuesisele alale väljaehitatud parklas parkimise võimalus. Isikliku kasutusõiguse tähtaeg on 15 aastat ning kinnisasja omanik isikliku kasutusõiguse eest tasu ei võta.

Eelmisel istungil seadis linnavalitsus kahe Lasnamäel Koorti tänaval asuva korteriühistu parkimisprobleemi lahendamiseks ühistute kasuks linnamaale isikliku kasutusõiguse seadmise.

Isikliku kasutusõiguse omandav korteriühistu kohustub ühistu kasutuses olevat ala heaperemehelikult kasutama, parkimiseks vajaliku märgistuse tagama ning ala aastaringselt heakorraeeskirjale vastavas seisukorras hoidma.

Korteriühistute kasuks seatakse linnamaale isiklik kasutusõigus, juhul kui ühistu on parkimisala vastava projekti alusel juba välja ehitanud või olemasolevat parkimisala oluliselt laiendanud ja selle heakorrastanud või soovib seda teha.

Parkimisala laiendamiseks peavad ühistud pöörduma linnaosavalitsuse poole, kes aitab ühistutel maa-alale isikliku kasutusõiguse saamiseks linnavaraametile taotluse esitada. Linnaosavalitsus edastab ühistu avalduse ka linnaplaneerimisametile, kes väljastab parkla jaoks projekteerimistingimused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles