Tallinlaste meditsiiniabi jõulupühade ja aastavahetuse ajal

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Lähenevate jõulupühade ja aastavahetuse eel tuleks igaühel täiendada oma koduapteeki ravimitega ja esmaabivahenditega lihtsamate tervisehädadega toimetulekuks, krooniliste tervisehäiretega linnakodanikel soovitab linn aga aegsasti pikendada oma põhihaiguse ravimiretsepte ja ravimid välja osta.

Perearstid ei võta patsiente vastu 24. detsembrist kuni 29. detsembri hommikuni ja 31. detsembri lõunast kuni 2. jaanuari hommikuni, teatas Raepress.

Haiglate valvetoad töötavad küll ööpäev läbi, kuid sinna peaks pöörduma vaid erakorralisel juhul, sest valvetubades teenindatakse eeskätt kriitilises seisundis olevaid haigeid, mistõttu kergete tervisehäiretega patsiendi ooteaeg võib venida pikale.

Tallinna Kiirabi töötab ööpäev läbi, osutades abi erakorraliste terviseseisundite tekke puhul.

Tallinna Hambapolikliinikus osutatakse abi järgmiselt: 23. detsembril on polikliinik avatud kella 8-18, 24. detsembril osutatakse esmaabi kella 9-17, 25.-27. detsembrini osutatakse esmaabi kella 9-18, 28. detsembril osutatakse esmaabi kella 9-15, 29. ja 30. detsembril on polikliinik avatud kella 8-20, 31. detsembril on polikliinik avatud kella 8-17 ja 1. jaanuaril osutatakse esmaabi kella 10-18.

Tervisehädade tekkimise korral soovitatakse esmalt konsulteerida perearsti tasuta nõuandetelefonil 1220 (24 tundi ööpäevas) või tasulisel nõuandetelefonil «Lastearst kuuleb» telefon 1599 (kella 8-24). Mürgistuste puhul saab informatsiooni telefonil 16662 (kella 9-17).

Suuremates kaubanduskeskustes asuvad apteegid töötavad üldjuhul vastavalt kaupluste lahtioleku aegadele.

Tõnismäe Tänava Apteek aadressil Tõnismägi 5 töötab igal kalendripäeval kella 8-20 ja valveapteegina kella 20-8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles