Tallinna kainestusmajas avatakse homme kodutute öömaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti tellitud ümberehituste tulemusena avab  Tallinna kainestusmaja kolmandal korrusel homme õhtul uksed uus öömaja, kus saab peavarju 25 kodutut.

«Kuna ööbimiskohta vajavate kodutute arv on paraku suurenenud, leidsime võimaluse täiendava öömaja loomiseks kainestusmaja 3. korrusele, mis oli seni piisava koormuseta,» ütles abilinnapea Merike Martinson. Katseliselt võttis kainestusmaja kodutuid ööbima ka mullu talvel, kui kohanappus mujal tunda hakkas andma ning kogemus näitas, et politsei kohalolek majas kodutuid ei peletanud.»

Igasse kambrisse majutatakse kaks kuni kolm inimest. Öömajas hakkavad korda hoidma sotsiaalassistent ja turvamees, tööd koordineerib Tallinna sotsiaaltöö keskus.

Kuna öömajale esitatavad nõuded erinevad kainestusmaja omadest, vajas kolmas korrus vastavat kohandamist. Loodi pesemisvõimalused ja ehitati välja väike kööginurk, kus öömajale saabujad saavad endale süüa valmistada.

Ümberehitustööd läksid linnale maksma 4000 eurot.

Uus öömaja on avatud kell 21- 9 ja seal mahub ööbima ḱokku 25 inimest.
Peatselt avab talveperioodiks uksed ka 40-kohaline öömaja aadressil Akadeemia tee 48. Aasta läbi võtab kodutuid vastu Alasi 8 asuv 60-kohaline öömaja.

Kopli 79 varjupaigas on kohad nii vältimatuks abiks kui püsiva hooldusvajadusega lepingulistele klientidele, kokku 60 kohta.

Lisaks öömajadele on omaosalusega varjupaigad aadressidel Akadeemia tee 34 (39 kohta), Mahtra 44 (40 kohta) ja Suur-Sõjamäe 6a (30 kohta).
Kokku kulutab Tallinn koduta inimeste elamiskoha tagamiseks tänavu 1 637 480 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles