ERR: Kunstiakadeemia uue maja ehitus sai taas tagasilöögi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia tudengid ja vilistlased tähistasid kooli sünnipäeva EKA ehituskrunti piiravale plangule oma emotsioone väljendades. Pildil metallikunstnikud Urmas Lüüs ja Hans-Otto Ojaste rühmitusest "Urmas Ott".
Kunstiakadeemia tudengid ja vilistlased tähistasid kooli sünnipäeva EKA ehituskrunti piiravale plangule oma emotsioone väljendades. Pildil metallikunstnikud Urmas Lüüs ja Hans-Otto Ojaste rühmitusest "Urmas Ott". Foto: Peeter Langovits

Eesti Kunstiakadeemia tähistas täna 97. aastapäeva, suureks rõõmustamiseks põhjust pole, kuna akadeemia uue maja ehituse algus sai eelmisel nädalal tagasilöögi ebaõnnestumisest kahe naabriga kokkulepet saavutada.

Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna dekaan Toomas Tammis ütles «Aktuaalsele kaamerale», et praeguses olukorras, kus akadeemia õppetöö toimub kuues erinevas kohas üle linna, kannatab kunstiliikide vaheline sünergia, vahendas ERR Uudised. Tema arvates ei tohi Eesti ühiskond kujutava kunsti mõju ja vajalikkust alahinnata.

«Täna ma võin kinnitada, et me oleme valmis alustama ehitust juhul, kui me saame ehitusloa, kuid eelmise nädala seisuga on kahjuks küll selgunud, et kaks Eesti kunstiakadeemia naabrit ei soovi meiega sõlmida kokkulepet ja seega me oleme erakordselt keerulise olukorra ees,» märkis rektor Signe Kivi.

«Samas ma usun, et see on koht, kus Tallinna linn, haridusministeerium ja meie peame kokku leppima, et kuidas neid probleeme lahti arutada ja kuidas ühiselt edasi minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles