Tallinn kaalub Tehnika tänava kastaniallee kaitse alla võtmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnika tänava kastaniallee.
Tehnika tänava kastaniallee. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna keskkonnaametile on esitatud ettepanek võtta Tehnika tänav hobukastaniallee kohaliku kaitse alla võtmist, praegu küsitakse teiste linnaametite seisukohta.


Kastaniallee kaitse alla võtmise põhjendatuse hindamiseks palus keskkonnaamet eksperthinnangut tunnustatud dendroloogilt Olev Abnerilt. «Tutvunud alleega, leiab ekspert, et Tehnika tänava hobukastaniallee väärib kaitse alla võtmist ning selle puhul on täidetud järgmised looduskaitseseaduses sätestatud looduskaitse alla võtmise eeldused: objekt on haruldane, tüüpiline ning omab ajaloolis-kultuurilist ja esteetilist väärtust ning tähtsust maastiku ilmestamisel,» selgitab keskkonnaameti juhataja Otto Popel oma kirjas teistele ametkondadele.

«Iseenesestmõistetavalt rakenduvad allee kaitseks Tallinna linna heakorra sätted, mis keelavad puude kahjustamise ja hävitamise ning kloriidiseguse puistematerjali ja lume kuhjamise puude ümber,» seisab läkituses.

Postimehele teadaolevalt sai ühele keskkonnaametnikule saatuslikuks just tähelepanu juhtimine sellele, et tänavapuhastajad ei tohiks kloriidisegust lund väärtuslike puude alla lükata. Tiheda liiklusega tänavalt kogu lume äravedu suurendaks märgatavalt talviseid tänavapuhastuskulusid. Tänavapuhastajad põhjendasidki oma teguviisi rahapuudusega ning tülikas ametnik ei tööta enam keskkonnaametis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles