Vanad jalatsid muutusid Rotermanni kvartalis kunstiks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli kõigil soovijatel võimalus viia oma vanad, äraviskamisele määratud kingad Rotermanni kvartalisse, kus kunstnik Kaisa Salmi lisas need oma installatsioonile.

Soome kunstniku Kaisa Salmi seekordne väljapanek koosnes tuhandetest üksikutest, kasutatud ja kõrvaleheidetud valgetest kingadest. Valged jalanõud on kutse võrdsusele ja solidaarsusele Rahvusvahelise Inimõiguste ülddeklaratsiooni vaimus. Samuti kritiseerib kunstnik oma tööga liigset tarbimist, rõhutab võrdõiguslikkust ülemaailmsete inimõigusreeglite vaimus ja tahab pakkuda väikest lohutushetke, teatas Soome Instituut.

Kaisa Salmi on Soome Instituudi Aasta kunstnik. Salmi on keskkonnakunstnik, kelle keskkonnataies Utoopiapiknik – avas kevadel Balti jaamas Soome Instituudi 20. aastapäevale pühendatudettevõtmiste rea. Balti jaam kaeti rohelise muruga, murule kaeti laud. Nurgas aedikus nosis heina minikitsekeste pere. Mõneks tunniks oli jaamahoone vallutanud loodus.

Soome Instituudil oli sel aastal ka plaan katta sõidutee linnavolikogu hoone juures muruga, kuid linn leidis, et parkimiskohad on nii olulised asjad, et neid ei või isegi lühikeseks ajaks sulgeda ja ei andnud ürituseks luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles