Tallinna Ülikool soovib trammipeatusele uut nime

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna Ülikool pöördus linnavolikogu poole palvega nimetada Narva maanteel ülikooli ees asuv Kreutzwaldi trammipeatus ümber Ülikooli peatuseks.


Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land nendib volikogu esimehele Toomas Vitsutile saadetud kirjas, et peatus on otse ülikooli ees, peatusele nime andnud Kreutzwaldi tänav aga asub hoopis kaugemal.

«Avalikus linnaruumis avalikkusele suunatud informatsioonis on otstarbekas kasutada nime, mis kindlustab kohtade ühese määratlemise. See on oluline nii linnakodanikele kui ka operatiivteenistustele, kes peavad nime järgi kindlasti õige koha leidma,» leidis Land oma kirjas.

Asutuste nimede kasutamine ühissõidukipeatuste nimedena on Tallinnas levinud, näiteks Kunstiakadeemia või Tehnikaülikooli peatused. «Ülikooli peatuse nime kasutamine lihtsustaks samuti õige koha leidmist Tallinna Ülikoolis toimuvatel üritustel ning avalikes loengutes osalejatel ja teistel ülikooli külalistel,» selgitas rektor.

Veel palub ülikool linnavõimul kaaluda trammiliini nr 3 liikluse taastamist keskpäevasel ajal. «Algselt oli Tallinna linnal plaanis katkestada trammiliiklus nimetatud suunal vaid suveks vähese koormusega koolivaheajal, kuid mingil põhjusel pikendati seda aastaringseks. Teeme ettepaneku jätkata trammiliiklust ka keskpäeval tunnise intervalliga,» kirjutas Land.

Ta meenutas ühtlasi, et abilinnapea Taavi Aas lubas aasta algul ajakirjanduses, et nõudluse olemasolu korral taastatakse trammi nr 3 liiklus ka keskpäeval.

Vitsut saatis Tallinna Ülikooli kirja edasiseks menetlemiseks Tallinna transpordiametile.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles