Pommiähvardus ei olnud suunatud politsei hoonetele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti ning Põhja prefektuuri hoone Pärnu maanteel.
Politsei- ja piirivalveameti ning Põhja prefektuuri hoone Pärnu maanteel. Foto: Toomas Huik

Tallinnas Pärnu maanteel asuvasse politsei- ja piirivalveametisse saabus täna hommikul kirja teel pommiähvardus, mis oli suunatud politseihoonetega samas kompleksis asuvale ärihoonele. Üle kontrolliti kõik kompleksis olevad majad, ka politseihoone, pommi ei leitud.

Päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe sõnul saabus häirekeskusse selle kohta väljakutse kell 8.56. Kohapeale sõitsid demineerijad ning Lilleküla, Mustamäe, Nõmme ja kesklinna päästjad. Hooneid kontrolliti koos politseiga.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide kinnitas, et politseisse laekus pommiähvardus. See saabus postiga kirja teel ning seepeale kutsusid ametnikud demineerijad maja kontrollima.

«Tegu on tavapärase kontrolliga. Vajadust töötajaid evakueerida ei tekkinud. Meil ei ole alust arvata, et midagi sellist majas tegelikult oleks, aga sellisel puhul alati kontrollime, et töötajate turvalisust tagada,» sõnas Loide.

Pärnu maanteel endises kommivabrikus asuvad nii Põhja prefektuur kui politsei- ja piirivalveamet, kuid Loide ei soovinud täpsustada, kumba asutusse pommiähvardus saabus.

Kella 10.30 ajal täpsustas Loide, et politseihoonetest midagi plahvatusohtlikku ei leitud. Nüüd kontrollitakse teisi Pärnu maantee 139 kompleksi kuuluvaid hooneid.

Kell 11.07 kinnitas politsei, et Põhja prefektuuri täna hommikul laekunud kirjas sisalduv pommiähvardus oli suunatud Pärnu mnt 139F hoonele, mis ei kuulu politseile. Seega politsei hooned ähvarduse objektiks ei olnud.

Et majas olnud inimesed reaalses ohus ei olnud, polnud vajadust ka kedagi evakueerida. Sellegipoolest suhtutakse igasse sellisesse ähvardusse tõsiselt ning hoone ruumid kontrolliti üle. Hoonest ühtki lõhkekeha ega midagi muud ohtlikku ei avastatud.

Juhtunu kohta on alustati kriminaalmenetlust, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur. Menetlus on algusjärgus. «Võime eeldada, et nagu varasematel sellistel juhtudel, saadakse ka seekord ähvardaja tõenäoliselt kätte,» sõnas Loide Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles