Peterburi teel läheb varsti kitsaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smuuli tee ja Suur-Sõjamäe tänava ristmikule paigaldatakse foore.
Smuuli tee ja Suur-Sõjamäe tänava ristmikule paigaldatakse foore. Foto: Liis Treimann

Aasta lõpus hakkab Merko Ehitus Ülemiste liiklussõlme ümberehitamise käigus tegema ettevalmistusi Tartu maantee viadukti rajamiseks. Seetõttu kaovad Peterburi teel Majaka tänava ja Tartu maantee ristmiku vahel pooled sõidurajad.

Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas ütles, et enne Tartu maantee viadukti ehitamist on vaja Peterburi tee ja Tartu maantee ristumise ümbruses ümber tõsta maaaluseid kommunikatsioone. Selleks tulebki Peterburi teel liiklust piirata. Seda ei saa aga enne teha, kui lõpeb Pallasti tänava remont. Siis on võimalik osa liiklust ajutiselt sinna suunata. Suure tõenäosusega algavad tööd Peterburi teel veel sel aastal.

Merko Ehituse projektijuht Tiit Joosti selgitas, et Peterburi teel algab Tartu maantee viadukt natuke maad pärast Statoili tanklat. Ehitustööd takistavad seal kindlasti liiklust. Teisti pole lihtsalt võimalik linnas ehitada.

Kui praegu on Peterburi teel Majaka tänava ja Tartu maantee vahelisel lõigul kesklinna suunal kolm ja Lasnamäe suunal kaks rada, siis juba sel talvel jääb mõlemal teepoolel alles vaid üks sõidurada. Järgmisel suvel läheb seal veelgi kitsamaks ning võib tekkida lühiajalisi liikluskatkestusi.

Praegu paigaldab Merko Ehitus Smuuli tee ja Suur-Sõjamäe tänava ristmikul foore, et osa Peterburi tee liiklust sinna suunata. Tallinna tänavusest teisest lisaeelarvest eraldatakse selleks otstarbeks 38 433 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles