Randpere: Tallinnas on õpetajate palgatõusuks raha olemas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Liis Treimann.

Riigikogu liige Valdo Randpere avaldas õpetajate palgasoovi kommenteerides veendumust, et Tallinnas on juba täna võimalik palgatõusuks raha leida.

Randpere juhtis tähelepanu sellele, kuidas Tallinnas õpetajatele tema hinnangul liiga tehakse, kattes riigi poolt antud palgarahast koolide majapidamiskulusid.

«Skeem on selline, et linn maksab koolidele ainult kolme kvartali kulud ja sunnib neid siis viimase kvartali kulusid õpetajatele ettenähtud riigi poolt makstava palgafondi kokkuhoiu arvelt ise katma. Selgelt ebaseaduslik ja õpetajate palku vähendav tegevus,» rääkis Randpere.

«Fakti, et Eesti kulutab haridusele seitse protsenti sisemajanduse kogutoodangust ja selle protsendiga asume Euroopa Liidus neljandal kohal, ei ole võimalik eirata,» ütles Randpere. «Kindlasti tuleb tegeleda haridussüsteemiga tervikuna ning ma usun, et Eesti hariduskulutuste ümberstruktureerimisel on võimalik leida õpetajate palkade tõstmiseks vahendeid.»

Sellel nädalal õpetajate palgameeleavaldusel kõlanud keskerakondlaste ja sotside mõtteid nagu oleks õpetajate palgasoove võimalik lahendada laenuvõtmisega, peab Randpere aga ohtlikuks.

«Me ei saa seda teed minna, et riigi rahanduse stabiilsuse arvelt kompromisse teeme, ükskõik kui õiglane palgatõususoov ka ei tunduks. Kui seda teeme, saame Kreeka ja olukorra, kus riigieelarvest palkasaavatel inimestel pole varsti isegi bussipileti raha, et Tallinnasse protestima sõita,» rääkis riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles