Lasnamäe õigeusukiriku ehitus jätkub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe õigeusu kirik.
Lasnamäe õigeusu kirik. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna toimus Tallinna linnavalitsuses korraline nõupidamine Lasnamäele õigeusukiriku ehitamisega seotud küsimustes. Arutati teise ehitusetapi strateegiat ja ajakava.
 

Nõupidamisel osalesid Tallinna linnavalitsuse liikmed, apostel Andrei Esmakutsutu fondi ja Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku esindajad.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja fondi esimene asepresident Mihhail Jakušev tegid kokkuvõtte esimesest ehitusetapist, mis lõppes tänavu veebruaris ning arutasid teise etapi strateegiat ja ajakava, mis võimaldaks 2013. aastal viia kirikus läbi esimesed täisväärtuslikud jumalateenistused ja ehitada valmis ka kellatorni.

Nõupidamisel osalenud tõdesid kahetsusega, et kultuuriministeerium keeldus osalemast kirikukompleksi kuuluva pühapäevakooli ehituse rahastamises.

Arvestuste kohaselt kulub teise ehitusetapi lõpetamiseks veidi üle kolme miljoni euro. Kokkuleppe kohaselt kindlustab suurema osa sellest summast Andrei Esmakutsutu fond.

Mihhail Jakušev märkis, et kiriku ehitamise ja üldse usuliste küsimuste politiseerimine näitab nende inimeste hingelist ebastabiilsust.

Nõupidamisel osalenud Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart kinnitas omakorda, et kiriku ehitamine jätkub vaatamata kõikidele raskustele, sest inimesed vajavad seda – sellest annab tunnistust ka vaatamata majanduskriisile kasvanud annetuste voog. Kõlvart avaldas tänu Andrei Esmakutsutu fondile kiriku rajamisele osutatava kaasabi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles