Tallinnas on tasuta hambaravi saanud  900 töötut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaravi.
Hambaravi. Foto: Sille Annuk

Tallinna teise abipaketi uus meede,  tasuta hambaraviteenus töötutele on osutunud väga  menukaks, nagu tõestab jätkuv huvi registreerumiseks. Seni on avalduse esitanud  972 inimest, kellest  900 on ravi läbinud.

Tallinna teise abipaketi raames nähakse aastateks 2011-2012 ette tasuta hambaravi vähemalt ühe aasta katkematult töötukassas arvel olnud Tallinna linna kodanikule juhul, kui perekonna netosissetulek avalduse esitamisele eelneval kolmel järjestikulisel kuul on esimese pereliikme kohta väiksem kehtivast kuupalgast ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80 protsenti kehtiva kuupalga alammäärast.

Hambaraviteenust osutab SA Tallinna Hambapolikliinik ja seda saab patsient  kalendriaastas kuni 191,73 euro ulatuses.

 Abilinnapea Merike Martinson nentis rahuloluga, et uus abimeede on osutunud vajalikuks ja nõutuks.

 «Töötukassas arvelolek annab küll mõneks kuuks leevendust ravikindlustuse näol, kuid hambaraviks ei jätku praktiliselt ühelgi töötuksjäänul raha ning on hea meel tõdeda, et nii suur hulk hädalisi on seda ülivajalikku ravi saanud,» märkis Martinson ja kinnitas, et teenuse osutamist jätkatakse ka järgmisel aastal.

Tasuta hambaravipakett sisaldab suuõõne ja hammaste läbivaatust ja panoraamröntgenit, mille järel otsustatakse osutatava ravi liik – hammaste plombeerimine, ravi, hammaste eemaldamine, igemeravi või esmaabiteenused. Abipaketi raha eest saab näiteks ühe hamba juureravi või kolm väiksemat või kaks suuremat plommi.

Kosmeetilist  ravi  ega proteesimisteenuseid ravipakett ei sisalda.
Tallinna hambapolikliinikus  aadressil Toompuiestee 4  tegeleb tasuta hambaraviteenusega polikliiniku 25-st raviarstist kuus.

Tasuta hambaraviteenusele suunamise tõendeid väljastatakse Tallinna linnaosade valitsuste sotsiaalhoolekandeosakondades tänavu kuni 31. oktoobrini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles