Tallinna abilinnapea: oleme mures elektriautode pärast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautod Stenbocki maja hoovis.
Elektriautod Stenbocki maja hoovis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on linnale eraldatud elektriautodest sotsiaaltöötajatele kindlasti suur abi, kuid kõige suurem mure on selles, kuidas need sõidukid külmas talves toimivad.

Esimest muljet elektriautodest tänasel linnavalitsuse istungil kommenteerides ütles Martinson, et Põhja- Tallinna ja kesklinna valitsustele üle antud esimesed viis Mitsubishi elektriautot on sotsiaaltöötajatele igati sobivad.

«Loomulikult võime öelda, et kingitud hobuse suhu ei vaadata, kuid ikkagi on meil seoses nende autodega terve rida muresid,» kinnitas abilinnapea.

Kõige suurema murena nimetas ta kartust, et kuidas elektriautod on kasutatavad talvel.

Teise murena tõi Martinson välja asjaolu, et linnas ei ole veel piisavalt autode laadimiskohti. Homme kohtuvad Tallinna esindajad Kredexi töötajatega, kes on lubanud, et vajalik arv laadimiskohti linnaosadesse siiski tuleb.

«Need autod toovad meile kaasa ka täiendavaid kulusid,» mainis abilinnapea. «Praegu on meil viis autot ja olukord lihtsam, kuid planeeritud on ju kokku 29 elektrisõidukit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles