Kesklinna valitsus otsib tõhusaimat grafitieemaldajat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leidmaks tõhusaimat grafiti eemaldajat, kellega alustada koostööd, korraldas Tallinna Kesklinna Valitsus eelmisel nädalal asjast huvitatud ettevõtetele konkurss-proovitöö.


Konkursil osales neli firmat: Kaviko OÜ, Ecotakso OÜ, MTÜ Grafitivaba Eesti ja Cleanfix OÜ. Objektiks valiti Suur-Kloostri 10a asuva alajaama sein, kus kõikidele osalejatele võimaldati võrdsed tingimused.

Täna tutvustasid firmad kasutatud metoodikaid ja puhastusvahendeid abilinnapea Taavi Aasale ja kesklinna vanemale Mihhail Korbile. Kesklinna vanema sõnul on grafiti probleem eriti terav vanalinnas, kus ajalooliste hoonete puhastamisel tuleb hoolega jälgida, et töö teostataks võimalikult korrektselt ning lühima ajaga. «Oleme huvitatud edumeelseima tehnoloogiaga ning parimaid vahendeid kasutava firma kaasamisest linna puhastamisse grafitist,» ütles Korb.

Aas lisas, et linn loodab proovitööde abil leida tõhusaimat eemaldustehnoloogiat omavat firmat. «Tahan ennast viia kurssi grafiti eemaldamise viimase sõnaga, mida konkursil osalenud firmad loodetavasti esindavad,» lausus Aas.

Nelja firma esindajad jagasid linnaametnikele põhjalikke selgitusi oma töömeetodite ja kasutatavate vahendite keskkonnamõjude kohta. Otsuse, kellelt edaspidi seinte puhastamise teenust tellida, peaks kesklinna valitsus langetama lähipäevil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles